Kétmilliós szoftveradomány az Autodesktől magyar egyetemeknek

A több magyar felsőoktatási intézménynek, köztük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek adományozott szoftverek között megtalálható az Autodesk több, építőipari tervezésre és kivitelezésre fejlesztett megoldása. A szoftverek elismertségét és hasznosságát az is bizonyítja, hogy ebben a tanévben a BME Építőmérnöki Karán elindult az „AutoCAD Civil 3D” nevű tantárgy oktatása is. A népszerű szemináriumot a HungaroCAD Kft., az Autodesk szoftverek egyik legsikeresebb forgalmazójának szakemberei tartják. Az adományozott szoftverek piaci értéke meghaladja a 2 millió Ft-ot.

A vállalat legnagyobb számban AutoCAD Architecture 2009, és AutoCAD Revit Architecture Suite 2008 szoftvereket adományozott, de ezek mellett AutoCAD Civil 3D 2008-at és AutoCAD Revit MEP Suite 2009 szoftvereket is átadtak, mindet egy éves szoftverkövetéssel. Az építőipari tervezőszoftverek rendelkezésre bocsátásával az Autodesk célja, hogy hozzásegítse a diákokat ahhoz, hogy kiváló terveket készíthessenek és a világon bárhol kamatoztatható tudást szerezzenek.

A sikerre való tekintettel az Autodesk idén is tervez szoftveradományozást, egy kifejezetten az egyetemek számára kidolgozott, úgynevezett „Suite” szoftvercsomag formájában. A termékcsomag keretében bármely szoftver szabadon lehívható, csupán a licencek számát határozzák majd meg. Várhatóan az „Autodesk Design Academy” elnevezésű szoftvercsomag lesz a legnépszerűbb, melyben az AutoCAD, AutoCAD Architecture, Revit Architecture, AutoCAD Civil 3D mellett, az épületgépész MEP szoftver és a látványtervezés 3ds Max szoftvere is elérhető.

„Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatók már tanulmányaik során versenyképes tudást szerezzenek. A fiatal mérnökök és építészek az elsajátított ismereteknek és az Autodesk sokrétű szoftvereinek köszönhetően rugalmasan reagálhatnak, az építőipar változásaira. A szoftverek alkalmazásával a végzett diákok könnyedén együttműködhetnek a különböző műszaki területek szakembereivel is” – mondta Hörcsik Imre, a MonArch Kft. munkatársa, aki már évek óta oktatja az AutoCAD Architecture alkalmazást a BME Építészmérnöki Karán.

Az Autodesk építőipari megoldásaival, a rajzoláshoz és tervezéshez kialakított, könnyen használható szolgáltatásaival, valamint a megszokott AutoCAD környezettel hatékonyabbá teszi a kivitelezési dokumentumok elkészítését. A korai tervezési ötletek kidolgozásánál és kivitelezésénél egyaránt remekül használható Revit szoftverek alkalmazását, a Szent István Egyetem - Ybl Miklós Építésztudományi Karán, a tervezőszoftvereket is forgalmazó TERC Kft., míg a Pécsi Tudományegyetemen a HungaroCAD Kft. szakemberei oktatják.

Az épületinformáció-modellezésre kifejlesztett AutoCAD Revit Architecture Suite 2008 szoftver segítséget nyújt már a korai tervezési ötletek és formák felfedezésében, és segít a tervek, elképzelések kidolgozásában, megvalósításában. A Revit használatával minimálisra csökkenthető a frissítési feladatok száma, mivel minden változás a teljes projektben automatikusan frissül, ennek köszönhetően pedig, a koordinációs hibák száma minimálisra csökkenthető.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Híradó

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram