Kapható az Universal Type Server 2.0

Az Extensis bejelentette, hogy a Mac OS X és Windowsos munkacsoportok számára használható Univseral Type Server 2 komplett szerver-alapú fontmenedzser rendszer mostantól kapható.

Az Universal Type Server 2 a legmagasabb üzleti igényeket is kielégítő munkacsoportos szoftver, amely az összes fontokkal kapcsolatos feladatot képes menedzselni. A különböző jogosultsági szintű felhasználók a robusztus, adatbázis alapú és centralizált fontszervert használva nem találkoznak összeakadó fontokkal. A szerveren való „élesítés” előtt lefut a fontok integritás ellenőrzése, kapunk belőlük előnézetet és a legfontosabb: a dokumentumfüggő fontaktiválás bizonyos Adobe és Quark alkalmazásokkal automatikusan megtörténik.

A 2.0-ás verzió már támogatja az Active Directory és Open Directory hálózati szolgáltatásokat, az új külső adatbázis modul pedig a Microsoft SQL szervert. Követi az egyedi „system font policy”-ben meghatározott feltételeket; nagyon fejlettek a font preview lehetőségei. Az automatikus aktiváció az Adobe InDesign CS2, CS3 és CS4 verziójával, valamint a QuarkXPress 7-es és 8-as szériájával működik.

A Type Server két verzióban kapható: a „Lite verzió” 10, amely kevesebb felhasználót szolgál ki (ez magában foglalja a szerver szoftvert és 10 felhasználós licenszet az egyedi munkaállomásokra), és a „Professional” verzió pedig az e fölött igényekre megfelelő választás.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Digital Arts Online

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram