Japan Online Week - 3 napos online konferencia és workshop a Wacom szervezésében

  A japán kultúra mindig is kifejezetten sajátos volt, főként ha nyugati szemmel vizsgáljuk, és ez a kultúra minden részére, így a digitális művészeti ágakra is értendő. Ez a sokak számára érdekes, gazdag, ugyanakkor egyedi szegmens elsőre nehezen értelmezhető, azonban ha valaki jobban beleássa magát, akkor könnyedén a szerelmesévé válhat.

  maxresdefault_6.jpg

   

  A Wacom, a Clip Studio Paint, az SSS és a Pixiv közösen döntöttek úgy, hogy kicsit érthetőbbé, könnyebben elérhetővé teszik ezt a kultúrát egy három napos online konferencia és workshop segítségével. A konferencia hétvégén zajlott, azonban az ott elhangzott előadások most is visszanézhetők a Wacom YouTube csatornáján.

  Az első nap témája a „Lélek” volt, ahol kezdésként az ISSSAI névre hallgató anime művész mutatta be nekünk a japán művészet és kultúra történetét, hogy aztán a deformáció elméletéről tanulhassunk NAJI Yanagida és PALOW előadásában. Az első napot egy Laia Lopez vezényelte workshop zárta, ahol az illusztrációban kiemelten fontos kreatív folyamatokkal ismerkedhettünk meg.

   

   

  A második nap, amely a „Test” címet kapta, hasonlóan izgalmas előadásokkal folytatódott. Kezdésnek egy gyorstalpaló az anime rajzolás világából, PALOW., BUNBUN, és Mai Yoneyama segítségével, majd pedig egy workshop Tenjin vezetésével, aki egy vadászrepülő teljes megrajzolásának folyamatát mutatta be a résztvevőknek. A második napot egy újabb workshop zárta, ahol a TheOneWithBear néven alkotó, és nemzetközileg is elismert illusztrátor, Sarajean Chung mutatkozott be.

   

   

  A harmadik nap, ahogy sokan már kitalálhattátok, a „Elme” nevet viselte. Ezen a napon az illusztrátori technikákban való jártasság továbbfejlesztése volt a cél. Kezdésnek rögtön a fény-árnyék hatások használatát ismerhettük meg, a Clip Studio Paint segítségével, majd pedig Mitsuhiro Arita workshopja következett, hogy végezetül Nobu Ide és Faik Karaoglu, A harmónia fontossága című előadása zárja le a három napos konferenciát.

   

   

  Úgy gondoljuk, hogy egy nagyon hasznos konferenciát láthattunk, aminek remélhetőleg lesz még folytatása. Ti mit gondoltok? Nektek melyik volt a kedvenc előadásotok?