Itt az új generációs Bing


Ha már megváltozik, hogy miként keresünk az interneten, a Microsoft is beszáll a buliba.


microsoft_bing.png

 

A Microsoft jóideje próbálja rávenni a felhasználókat a Bing használatára, azonban eddig nem mondható, hogy nagy sikerrel járt. Azonban most olyan funkciók váltak elérhetővé, melyek jócskán lehagyhatják a Google-t, vagy bármelyik keresőmotort használjuk. Az új Bing korábban már elérhető volt az interneten, most azonban hivatalosan is bemutatkozott, a képességei pedig egészen elképesztőek.

A Bing használata hasonlítani fog a ChatGPT kezelőfelületéhez: vagyis egy párbeszédablakban tehetjük fel kérdéseinket. Azonban a Bing nagy előnye, hogy az alatta futó AI (minden bizonnyal a GPT-4) fejlettebb lesz, mint a ChatGPT mesterséges intelligenciája, emellett pedig naprakész is lesz. Ez amiatt lényeges, mivel a ChatGPT - noha egy rendkívül hasznos eszköz - adatbázisa 2021 óta nem frissül.

 

bing.png

 

A Microsoft a GPT egy új verzióját használja, ami relevánsabb információkkal rendelkezik, valamint képes a már meglévő információkat megjegyzésekkel kiegészíteni, ezen kívül befolyásolni is lényegesen nehezebb. Vagyis gyakorlatilag a Microsoft felhasználja az OpenAI algoritmusát, ezután hozzáteszi a saját fejlesztését (ezt Prometheusnak nevezik) és még néhány új a Binges funkciót.

Fontos újítás, hogy míg a mostani AI botok jól közölnek tényeket, ám ha összetettebb kérdések megválaszolására kerül a sor, akkor már gondban vannak. A Bing a várakozások szerint ezen területen kifejezetten erős lesz. Ezen felül pedig más hasznos funkciói is lesznek. Ilyen például, hogy egy hosszú, unalmas szövegből ki tudja emelni a lényeget.

Az már most látszik, hogy az internetes keresés teljesen új generációja rajtol el a szemünk láttára, a horizonton pedig hatalmas verseny várható a különböző termékek között.

 

(PCWorld)

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram