Ismerd meg a távoli fejlesztés lehetőségeit!


Nagyon fontos újdonság érkezett az IntelliJ Platformra, ugyanis már elérhető a Remote Development (távoli fejlesztés) támogatás.


remotedevelopment_lead.png

 

Az IDE-k 2021.3-as kiadásainak megjelenésével együtt megérkezett a Remote Development (távoli fejlesztés) támogatás az IntelliJ Platformhoz. Ennek segítségével a forráskódot, az eszköztárat és az IDE háttértárát is hostolhatjuk távoli szerveren, miközben egy lokális, IntelliJ Platformon alapuló klienst használhatunk például a projekt írásához, futtatásához, teszteléséhez…stb. A legjobb pedig az egészben az, hogy olyan a munka élmény, mintha egyhelyben hostolt projekttel és egyhelyben telepített JetBrains IDE-vel dolgoznánk.

A távfejlesztésben kétféle fő munkafolyamat érhető el:

  • Szerver-ügyfél közötti áramlás: amikor egy szervezet először állít be egy nem központosított szervert, és egy adott linken keresztül csatlakozik az ügyfélhez.
  • Az egyszerűbb esetben SSH-n keresztül csatlakozunk egy meglévő szerverhez. Az IDE-t egy backend szolgáltatásként telepítjük, majd ide, felhasználói felület megjelenítése nélkül, betöltjük a projektet.

 

 

Ezt az egész folyamatot egy új alkalmazás, a JetBrains Gateway kezeli és mindent biztosít, amire a távoli fejlesztés megkezdéséhez szükségünk van.

A JetBrains ezen termékével kapcsolatos további információkat itt találsz!

 

(JetBrains)

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram