Ismerd meg a digitális festés alapjait csupán egy videó segítségével!

  A Proko oktatója, Jon Neimeister oktatóvideójával most megtanulhatjuk a digitális technikák és folyamatok alapjait, segítségével lenyűgöző kreatív illusztrációkat készíthetünk.

  leadkep_digitalisfestes.png

   

  Ha esetleg nem ismerjük magát a festészetet általánosságban, vagy hagyományos technikával alkotunk és digitálisra szeretnénk váltani, először fontos megjegyezni, hogy a digitális festészet nem egy parancsikon, és ugyanolyan készségeket igényel, mint a hagyományos festészet. Persze vannak dolgok, amelyeket könnyebb digitális formában megvalósítani, mint például a nagy változtatások elvégzése az alkotás egy bizonyos szakaszáig, de vannak dolgok, amik pedig nehezebbek, mint például a szerves textúrák és egyedi ecsetkezelés megjelenítése. Végső soron a végeredmény teljes mértékben a saját kreativitásunktól és alapvető készségeinktől függ, nem pedig attól, hogy például milyen alkotási módot választunk.

  Ha a digitális művészet előnyeit vizsgáljuk, szintén kiemelhető, hogy nagyon alacsony belépési korláttal rendelkezik: nincs szükség csúcskategóriás számítógépre vagy hatalmas műteremre, ráadásul festékekre és vászonra sem kell költenünk. A Proko oktatója, Jon Neimeister létrehozott egy kurzust, melyben most elsajátíthatjuk ennek alapjait.

   

   

  “A digitális rajzoláshoz nem kell más, mint egy tisztességes számítógép, néhány digitális festőszoftver, mint a Photoshop vagy a Clip Studio Paint, és egy nyomásérzékeny rajztábla vagy kijelző, mint amilyeneket én is használok a Wacomtól. A Wacom táblagépek gyakorlatilag minden stúdióban és munkahelyen szabványnak számítanak. Személyes kedvencem a Wacom Cintiq, mivel ennek használatakor közvetlenül a képernyőre rajzolhatunk, ami szerintem sokkal természetesebb és intuitívabb, különösen, ha a hagyományos alkotáshoz vagyunk szokva” - állítja Neimeister.

  Az általa meghirdetett tanfolyamon a Wacom Cintiq Pro 32-t használja, de számos Wacom Cintiq méret létezik, beleértve a Wacom One-t is, amely megfizethetőbb.

  További információkért és a kurzus részleteiért kattints ide!