iray - hardveres gyorsítás mental ray-hez

­A mental ray rendering-motor gyártója, a Mental Images legújabb bejelentése az iray, ami az NVIDIA GPU-k párhuzamos számítási teljesítményét használja a mental ray renderléskor.

„Ami korábban órákba tellett, az most a minőség és a képminőség részleteinek a feláldozása nélkül néhány percbe fog telleni az új iray rendering technológiával” - mondta Dr. Jon Peddie, a Jon Peddie Research elnke. Az iray olyan anyagok és fényforrások élethű használatát teszi lehetővé, amelyekkel nap mint nap talákozunk a valós világban. Ez az interaktivitással és páratlan fizikai pontossággal párosulva lélegzetelállítóan új képminőséget fog nyújtani, amihez az alapot a GPU-k hatalmas számítási teljesítménye szolgáltatja. A könnyű használhatóság és a jelentős sebesség szinte bármilyen 3D-t gyártó számára a jövőben elérhetővé teszi az interaktív fotórealizmust.

Az NVIDIA CUDA architektúráját használva az iray progresszíven finomítja a képet a maximális részletesség eléréséig, így egyetlen lépésben zökkenőmentesen kombinálódik az interaktív előzetes vizualizációs és végleges, teljes minőséget nyújtó rendering. Mindössze a fizikai környezetre vonatkozó néhány beállításra van szükség, s így azonnal „gombnyomásra” megkapjuk a végleges minőségű képet.

Az iray a 2009 novemberében megjelenő mental ray 3.8 része lesz, ezt a jelenlegi és az OEM partnerek ingyen fogják megkapni. Az iray technológia a rövidesen megjelenő 3D webes szolgáltatás, a RealityServer 2.4-ben is elérhető lesz. A jövőbeni iray Integrator Edition pedig a független szoftverfejlesztők számára is lehetővé teszi majd a technológia használatát.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
CG Society


Bookmark and Share

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram