iPhone fejlesztés Flash CS5 segítségével?

­A Adobe Flash lejátszás témája az iPhone / iPod Touch platformon mára szinte szappanoperává nőtte ki magát: többször bejelentették majd cáfolták, de végeredményben a mai napig nem történt előrelépés a kérdésben.

Az Adobe mostani bejelentése azonban meglepő fordulatot hozott: úgy tűnik, hogy lehetséges – az Apple szándékai ellenére is – mégis a Flash megjelenítése ezeken az eszközökön, de nem abban a formában ahogy gondoljuk. Mivel a Flash főleg a böngészőkben használt szabvány, ezért ideális lenne a webes Flash tartalmakat is megjeleníteni az iPhone / iPod Touch Safari böngészőjében. Az Apple-nek ez nincs ínyére, hiszen a felhasználók így számos Flash alkalmazáshoz jutnának ingyen, ami az Apple Store forgalmát is érintené.

Az Adobe legújabb bejelentése szerint viszont a Flash CS5 verzióját tennék képessé natív iPhone alkalmazások készítésére. Az Adobe egyik termékmenedzsere, Aditya Bansod a blogján tette közzé a bejelentést, miszerint „az új fordító segítségével elértük, hogy az ActionScript3 LLVM (Low Level Virtual Machine) szinten képes az iPhone ARM proceszorra számára natív ARM assembly kód generálására.” Azaz, a Flash következő verziója egy teljes értékű natív iPhone alkalmazás készítő megoldás lenne az elképzelés szerint. Ez azt is jelenti, hogy az már a Flash-ben készített játékok és alkalmazások tömege özönli majd el az Apple Store-t, amennyiben ehhez az Apple is hozzárul.

Az érdeklődők itt iratkozhatnak fel a jövőben megjelenő béta teszt programra.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Neowin


Bookmark and Share

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram