Ingyenes preflight profilok az InDesign CS4-hez

Az Adobe InDesign CS4-es verziójának egyik újdonsága a Live Preflight funkció, mellyel már a dokumentum dizájn készítésekor ellenőrizhetjük a technikai hibákat.

A Live Preflight kb. 30 fontos paramétert követ nyomon. Ezek között vannak nyilvánvaló paraméterek (mint pl. a használt direkt színek száma, képek felbontása, stb.) de nagyon technikai adatok is (pl. transparency blending space). A megjeleníthető adatok a felhasználók által készített profilokban tárolhatók.

A belga VIGC csoport most 13 ilyen standard profilt készített el és tett közkinccsé, ezek nagyon jól használhatóak a grafikai iparban, ráadásul ingyenesek. „Az Adobe InDesign CS4 Live Preflight funkciója szinte megváltás a nyomdai előkészítéssel foglalkozók számára” - mondt Eddy Hage, a VIGC igazgatója. „Az utólagos javítgatás – ami már szinte hagyományos része az előkészítésnek – nem csak minőségromlást, de sokszor komoly időveszteséget is eredményez. Ehhez nyújtanak segítséget a legújabb InDesign-ban használható profilok.”

A profilokat innen tudjuk letölteni: VIGC

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
VIGC

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram