Ingyenes Android fejlesztő tanfolyam Kotlin-al!

  A Google tanfolyamát 2 hónap alatt elvégezve haladó alkalmazásfejlesztői tudást szerezhetünk.

  Tanulj meg tervezni és fejlesztni Android alkalmazásokat a Kotlin programnyelven, az ipari standard eszközök és library-k felhasználásával. Ezen technikák ismeretében kevesebb kód írásával leszel képes alkalmazást fejleszteni rövidebb idő alatt, kevesebb hibával.

  A Developing Android Apps with Kotlin tanfolyamot a Google az Udacity-vel együtt fejlesztette. A tanfolyam gyakorlati tapasztalatokat kínál egy valódi Android alkalmazás elkészítéséhez az aktuális best practice-ek használatával, a legmodernebb alkalmazás architektúrát megvalósítva. Fogsz tanulni az olyan Android Jetpack komponensekről, mint az adatbázisokhoz szükséges Room, a background processing-et végző Work Manager, az új Navigation componens és társaik. Mindehhez a Kotlin nyelvet fogod használni, ami nagyban segít az alkalmazáskód gyorsabb és tudatosabb fejlesztésében.

  Androidon tanulni fejleszteni sokkal több mint megtanulni az API-okat és a shortcutokat. Ez úgy edzi meg a gondolkodásodat, hogy képes leszel igazi mobilfejlesztőként dolgozni. A tanfolyamban szó lesz az architektúra komponensekről, multi-screen navigációról, adat perzisztenciáról, RESTful API-ról és a Material Design rejtelmeiről. A tanfolyam végére képes leszel egy jól megírt Android alkalmazást fejleszteni Kotlin-al, ami kapcsolódik az internethez, tárol adatokat és képes navigálni több képernyő között.

  A Kotlin egy nyílt forráskódú, modern programozási nyelv, ami egyszerre enged objektum orientált és funkcionális programozási technikákat. Biztonságos, okosan tervezett és a JAVA elveit követi. A Kotlin az Android hivatalos fejlesztőnyelve, melyet számos nagyvállalat (Netflix, Pinterest, Google) használ moblifejlesztései során.

  A 10 leckéből álló tanfolyamo az alábbi részekből áll:

  • Lesson 1 - Építsd meg a saját alklamazásodat
  • Lesson 2 - Layout-ok
  • Lesson 3 - Alkalmazás navigáció
  • Lesson 4 - Aktivitás és fragment életciklus
  • Lesson 5 - App architektúra - UI réteg
  • Lesson 6 - App architektúra - Adat réteg
  • Lesson 7 - RecyclerView
  • Lesson 8 - Kapcsolódás az internethez
  • Lesson 9 - A színfalak mögött
  • Lesson 10 - Tervezzünk mindenkinek!

  Követelmények:

  1. Verziókezelés, tapasztalat a GitHub használatában
  2. Modern IDE kezelése
  3. Egy objektumorientált nyelv ismerete, különösen a thread-ek és a concurrency kezelése, valamint a moduláris app architektúra ismerete
  4. Valamennyi Kotlin tapasztalat nem árt, főleg az alábbi témákban: nullázható és nem nullázható változók, metódusok default és variálható argumentumokal, adat osztályok, object expression-ök, lambda-k és extension-ök.
  5. Android Studio 3.2 vagy későbbi verzió
  6. Internet kapcsolat a szoftverek és az oktatóvideók megtekintéséhez

  A kb. 2 hónap alatt elvégezhető tanfolyam ingyenes!