Ingyen játékfejlesztési lehetőség az Autodesk-től

Az Autodesk bejelentette a Softimage Mod Tool 7.5 nevű szoftverét, ami korábban Softimage XSI Mod Tool néven futott. Ez az ingyenes 3d modellező és animációs csomag játékfejlesztők számára ugyanazokat a professzionális eszközöket tartalmazza mint az Autodesk Softimage termék.

Az Autodesk Softimage Mod Tool 7.5 újdonságai:

  • a csomag mostantól komplett oktatóanyaggal kapható, amit a Noesis Interactive készített, melyekből megtanulható hogyan készítsünk karaktereket és exportáljuk azt további felhasználásra a Microsoft XNA Games Studio 3.0-ba
  • új valósidejű shading API: a Softimage Mod Tool 7.5 támogatja a Realtime Shader API 3.0-as verzióját, ez a valósidejű shaderek fejlesztését egyszerűbbé és sokoldalúbbá teszi. Az új verzió a programozható (GLSL, HSLS) és a fájl-alapú (CgFX, DxFX) effektekkel egyaránt dolgozik, vagyis amit a játékfejlesztés során a Softimage Mod Tool-ban látunk, az olyan lesz a játékban is.
  • Interactive Creative Environment (ICE): a node alapú megjelenítéssel tovább bővíthetjük a Softimage képességet, mellyel így könnyedén készíthetünk akár komplex 3D effekteket is, bármilyen kód írása nélkül.
  • Windows Vista operációs rendszer támogatása

A felhasználók kiegészítőket is letölthetnek a Crytek CryENGINE 2, Epic Unreal Engine 3 és a Valve Source játékmotorokhoz, így a modderek könnyen készíthetek saját karaktereket és objektumokat a kedvenc játékaikhoz.

Az Autodesk Softimage Mod Tool Pro 7.5 funkcionalitásában megegyezik a Mod Tool-al, a végfelhasználói szerződése azonban tartalmaz egy olyan kitételt, hogy az ezzel fejlesztett játékokat csak a Microsoft Xbox Live Community Games hálózaton keresztül lehet értékesíteni.

További információ: ModTool

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Autodesk Softimage

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram