Illusztrátorként minden nap egy kreatív kaland számomra

  "Hogyan váltam illusztrátorrá?" Az alábbi cikkben megismerheted egy Bécsben élő, kanadai származású sikeres illusztrátor, Lilly Panholzer történetét.

  Ubahn (1).jpg

   

  Digitális illusztrátorként dolgozom és imádom amit csinálok. Képeket készítek újságokhoz, magazinokhoz, csomagolásokhoz, kereskedelmi és egyedi megbízások számára egyaránt. Napjaimat ötleteléssel, skicceléssel, rajzolással, elemzéssel, teszteléssel, és illusztrációk készítésével töltöm Wacom Intous Pro és Adobe Creative Suite alkalmazások használatával. A folyamat szkennelést, vagy fényképkészítést és skiccelést tartalmaz az Adobe Illustrator, vagy Photoshop segítségével. Néha az Adobe After Effects-et is használom, ha animációt kell hozzáadnom a munkámhoz. Néhány művész jobban szeret közvetlenül rajzolni a digitális táblára, de én a papíron történő rajzolást részesítem előnyben és csak ezt követően használom a Wacom Intous Pro táblát az ötletek és skiccelések digitalizálására.

   

  Geschenkfest2.jpg

   

  A munkám iránti vonzódásom a szüleimmel és az élénk társasági életükkel kezdődött. A 80-as években a szüleim gyakran elvittek engem és a testvéremet is baráti köreikbe, partykba. Ez jelentette a 80-as éveket. Persze nagyon unatkoztunk miközben az asztalnál ültünk egy csomó felnőtt társaságában, így a szüleim mindig papírt és tollat adtak a kezünkbe. Rajzoltunk és firkáltunk, miközben ők beszélgettek a barátaikkal és ismerőseikkel. Így jól elfoglaltuk magunkat a különböző rendezvények alatt.

  A bátyám és én sohasem untuk meg a rajzolást: ő különböző játékfigurákat és karikatúrákat rajzolt, én pedig hercegnőket és családi portrékat. Miközben mindketten átlagos iskolai tanulók voltunk, kiemelkedtünk a vizuális művészet terén a szüleink társasági életének köszönhetően. Azt hiszem kijelenthetem, hogy az életstílusuk jelentős mértékben elősegítette a rajzolás iránti szeretetünket. Köszönöm Anya és Apa!

   

  Panholzer_Family_right.png

   

  Habár nagyon szerettem az ábrázolás művészetét, az illusztrátorrá válás útja nem volt egyszerű. Jó pár év tanulásra és gyakorlatra volt szükségem a különböző tervezési területeken, amíg vissza nem tértem a gyökereimhez. Építészet, terméktervezés, vezércikk tervezés, grafikai tervezés…Valamennyi területen dolgoztam mielőtt újra kapcsolatba léptem az illusztrácóval. De az utazás megérte. A különböző területeken szerzett tapasztalataim meghatározzák a napjainkban készített alkotásaimat. Elhivatott vagyok a munkámmal kapcsolatban és illusztrátorként számomra minden nap egy kreatív és kihívásokkal teli kalandot jelent.

   

  Front Panel (1).png

   

  Panholzer_nzz.jpg

   

  Bildung_Geld.jpg

   

  Panholzer_Mind.png

   

   

  LillyPanholzer.jpg

  weboldal: www.lillypanholzer.com

  E-mail: lilly.panholzer@alldsgn.com

  Facebook: https://www.facebook.com/lillypanholzerdesign/

  Instagram: lillypanholzer