Így növeld az IDE teljesítményét!

  A JetBrains összegyűjtött néhány egyszerű de nagyszerű tippet, hogyan is tudjuk növelni az IDE teljesítményét!

  leadkep_10.png

   

  A díjnyertes IntelliJ IDEA olyan fejlesztői környezet, amit kifejezetten azzal a szándékkal készítettek, hogy a lehető leghatékonyabbá tegye a fejlesztők munkáját. Minden olyan eszközt tartalmaz, ami elengedhetetlen a minőségi fejlesztéshez: intelligens szerkesztőt, kód analizátort, magas szintű refactoring funkciókat, illetve számos programozói nyelv, keretrendszer és technológia támogatását. A JetBrains szakértői most néhány szuper tanáccsal látták el a felhasználókat, mely funkciókat érdemes kihasználni, hogy felgyorsítsuk a munkafolyamatokat!

   

  Megosztott indexek

  A megosztott indexek az IntelliJ IDEA 2020.2-ben kerültek bevezetésre. A cél az volt, hogy akár 75% -kal csökkentsék a projekt-indexelésre fordított időt. Ezzel a rendszerrel létrehozhatunk egy helyi tárhelyet az indexek számára, és csatlakozhatunk egy globális tárolóhoz. Ennek a szolgáltatásnak a projektekhez történő beállításáért kattints ide!

   

  IntelliJ LightEdit mód

  Bizonyára mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, amikor csak gyorsan át akartunk nézni egy fájlt, kijavítani vagy elolvasni egy kód sorozatot, és nem az egész IDE-t és annak összes részletét szeretnénk betölteni. Mostantól ezt a folyamatot is megkönnyíti az IntelliJ IDEA: egy gyors szerkesztőben megnyithatjuk a módosítani, vagy ellenőrizni kívánt kódokat, sőt akár szerkesztetjük is! További részletekért katt ide!

   

  kep1_8.png

   

  Ezen kívül, ha figyelünk néhány beállításra a IDE konfigurációját is módosíthatjuk, hogy gyorsabban működjön. Ezen tippek többsége kompromisszummal jár, de valóban segíthetnek abban, hogy megoldhassunk teljesítmény problémákat.

   

  1. Az összes felesleges plugin letiltása

  Nyissuk meg az IDE Preferences / Settings → Plugins menüt, és győződjünk meg arról, hogy nincs telepítve olyan plugin, amelyet nem használunk.

   

  2. Az IntelliJ IDEA memóriájának növelése

  Alapértelmezés szerint az IDE legfeljebb 2048 MB-ot igényel. Ezt az opciót megváltoztathatjuk a Súgó → Memóriabeállítások menüpontban. A visszajelzések szerint a 8 GB-ra történő módosítás jelentősen javítja az IDE teljesítményét.

   

  3. Felesleges mappák

  Csökkenthetjük azt a hatókört, amelyet az IDE-nek indexelnie kell. Érdemes fontolóra venni az olyan mappák kizárását, amik például generált fájlokat, naplókat, projekt dokumentációkat tartalmaznak. További részletek az IntelliJ IDEA dokumentációjában találhatók.

   

  További szuper tippekért látogass el a JetBrains oldalára!