Így könnyítik meg a kreatív alkotást a Wacom táblái

  Liyana Mansor VFX művész - aki olyan sorozatok készítésében is részt vett, mint a Black Mirror vagy a Csernobil - mesélt arról, hogyan könnyítik meg az alkotást a Wacom táblák.

  leadkep_5.jpeg

   

  Liyana Mansor egy londoni szabadúszó VFX művész, aki már több mint 10 éves tapasztalattal a háta mögött, számos izgalmas projektben vehetett részt. Jelenleg a Disney/Lucasfilmnél a 2022-ben debütáló Andor című filmen, valamint a TEMPO-val és a Netflix- szel egy VFX-szerkesztő műhely kialakításán dolgozik.

  A Boris FX Ask the Artist című interjújának folytatásaként Liyana bepillantást engedett a munkájába, és arról is mesélt, hogyan építi be a Wacom Intuos Pro-t a VFX-munkafolyamatokba.

   

   

  Liyana kreatív reklámkészítést tanult és ezen a területen kezdett el dolgozni is, mielőtt elvarázsolta a digitális utómunka világa. 

  “Régebben azt hittem, hogy ha nincs kifejezetten ilyen irányú végzettségem, az visszatarthat. De végül szerencsére nem így lett! Ez legfeljebb egy mentális gát volt, amit csak magam hoztam létre.”

  Tehát Liyana a VFX tudását tulajdonképpen autodidakta módon szerezte. Amikor körülbelül nyolc évvel ezelőtt először elkezdte használni az Avid Effects palettáját, még rengeteg hibát vétett. Azonban a határidők nyomása, és az izgalmas kihívások érzése, hogy valami újon dolgozhat, arra inspirálta, hogy ne adja fel. A motivációjának köszönhetően pedig folyamatosan fejlődött.

   

  kep1 (1)_12.jpg

   

  “Mindig jól szeretnék teljesíteni, és ez motivál arra, hogy a folyamatok során én magam jöjjek rá a legjobb megoldásokra. Valójában a valós és visszatérő akadály talán az volt, hogy sokszor gyakornoknak néztek, vagy nem vettek elég komolyan. Nem vagyok benne biztos, hogy ez abból adódik, hogy fiatalabb vagyok, vagy nő vagyok, vagy a kettő kombinációja, de lényegében nem vagyok olyan, mint amilyennek egyesek elképzelnek egy VFX szakembert.”

  Liyana elmondása szerint, azt tapasztalta, hogy a Wacom Intuos Pro használata sokkal intuitívabbá és könnyebbé teszi a munkafolyamatokat.

  “A tollat a kezem meghosszabbításának érzem, ráadásul a tábla felülete is sokkal mobilisabb. A tollal bármikor képes vagyok gyorsan és pontosan dolgozni, így ez a legkényelmesebb munkamódszer a számomra."

   

  kep2 (1)_8.jpg

   

  A művész először egy kéthetes Nuke zeneszerző tanfolyamon tanult meg a Wacommal dolgozni, amit Victor Perez VFX guru vezetett. 

  “Egyetlen egy egeret sem találtunk a teremben, mivel ragaszkodott hozzá, hogy a Wacommal lehet legjobban dolgozni a Nuke-kal, így nem volt más választása, mint meg kellett tanulnunk használni a tollat! Ez közvetlenül azelőtt történt, hogy elkezdtem volna dolgozni az HBO Csernobil című sorozatán. Ez volt az a projekt, ahol gyorsan rájöttem, hogy a Wacomon végzett munka milyen különbséget jelent a mindennapokban.”

  A Wacom előnyeit a meglévő tudásával és az Avid Media Composer ismeretével kombinálva gyorsabban és zökkenőmentesebben tudta elsajátítani a szakma fortélyait. A Wacom eszközeit számos szoftverben tudja használni, legyen szó az Avidról a Boris Continuum és a Sapphire bővítményekkel, vagy a Filemaker Pro és az Adobe Photoshop programokról.

  A teljes cikket ide kattintva tudod elolvasni!