Hatalmas változások a film- és szórakoztatóiparban?

E lépéssel az Autodesk jelentősen megváltoztatja pozícióját: az Industrial Light & Magic, DreamWorks SKG, Nintendo, General Motors és a BMW cégeket is ügyfelei között tudó Alias megszerzésével új helyzetet teremt az iparágban. A tranzakció 182 millió dollárjába kerül az vállalatnak, és várhatóan 4-6 hónap alatt fejeződik be. A sikeres vásárlás után az Autodesk termékportfóliója tovább bővül a gépjárműtervezés, a média és a szórakoztatóipar piacán. Az Alias-t "Alias Research" néven alapították 1983-ban Torontóban. Vásárlói közé a világ legprominensebb szórakoztatóipari és termelőcégei tartoznak, árbevétele a legutolsó pénzügyi évben 83 millió dollár volt.

Termékkínálata tervező, animációs, vizuális effektező, design, modellező és renderelő alkalmazásokból áll. Az Alias MotionBuilder az Alias saját 3D karakteranimációs terméke, az Alias FBX formátum mostanra a cserélhető, platform- és alkalmazásfüggetlen 3D tartalmak legfőbb elemévé vált, a Maya nevű 3D csúcskategóriás 3D alkalmazása pedig jelenleg az ipar legelterjedtebb szoftvere. Az Alias StudioTools - amellyel síkbeli skiccekből lehet térbeli, sorozatgyártásra kész modelleket készíteni - az ipari formatervezés csúcsszoftverét juttatja az Autodesk birtokába. Az Autodesk mostani bejelentése alapján az Alias termékvonal fejlesztése tovább folytatódik, az Autodesk kiegészítő termékeivel és technológiáival összhangban.

Forrás: Autodesk

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram