Futurisztikus felületek tervezése Cinema 4D-ben

  A FUI irányzat lehetőségeit egy oktatósorozatból tanulhatjuk meg.

  A Maxon Cinema 4D felhasználók elkötelezett oktató platformja, a Cineversity kiadta a Perception Guide to Fictional User Interface (FUI) c. oktatósorozatot, ami segít a futurisztikus és fikciós 3D animációk és a virtuális valóság motion graphic technikai aspektusait elsajátítani a CG művészek számára.

  A sorozatot a New yorki-i székhelyű Perception stúdió munkatársai készítették, akik már a futurisztikus vizuális felületek és HUD (Heads Up Display) animációk készítésében többszörösen bizonyítottak: ők készítették több kasszasiker alkotásban ezeket, így pl. A Bosszúállók, Amerika Kapitány Polgárháború, Winter Soldier, Batman vs. Superman, Iron Man 2 és 3 című filmekben.

  A Perception jövő víziója néhány technológiai óriásvállalat digitális koncepciójában és termék designjában is megjelenik, így dolgoztak már a Microsoft Hololens, a Samsung, a Mercedes Benz és a SpaceX konzorciummal is.

   

   

  “A Cinema 4D barátságos felhasználói felülete és sokoldalú eszközei ideálissá teszik a programot a dinamikus felhasználói felületek készítéséhez” - mondta Paul Babb, a Maxon US elnöke. “Az eszközök már mind a felhasználók kezében vannak. A Perception segítségével készítettünk egy részletekbe menő oktatósorozatot, ahol a Cinema 4D művészek megtanulhatják a fikciós / nem fikciós motion grafika kreatív és technikai oldalát. Igazán izgalmas amilyen bőkezűen megosztották velünk a legféltettebb tippjeiket és technikáikat is ebben a témában.”

  “Legyen szó akár egy szuperhős felhasználói felületéről vagy egy rekorder jármű futurisztikus felületeiről, a robusztus animációs eszközök és a flexibilis Cinema 4D rendering lehetőségek a teljeskörű Adobe After Effects integrációval nélkülözhetetlenek segítségnek bizonyulnak abban, hogy megjeleníthessük a jövő technológiáját.” - mondta John LePore, a Perception kreatív vezetője.

  A Cineversity tanfolyama itt érhető el, számos videó ingyenesen is megnézhető a FUI témában, de a részletesebb videók megtekintése Cinverseity Premium tagsághoz kötött.