Forradalom a digitális oktatásban az Adobe jóvoltából

  Az Adobe Education Exchange a jövő generációjának nyújt segítséget abban, hogy értékes tudással könnyebben eligazodjon a munkaerőpiac labirintusában.

  Az Adobe szerint a kreativitás nem kizárólag az öletben rejlik, hanem inkább annak megvalósításában, a végeredmény pedig megérdemli, hogy megosszuk az egész világgal. Legyen szó videóról, weboldalról, grafikai megoldásokról, printekről, alkalmazásokról vagy éppen közösségi média kampányokról, a lényeg, hogy megtaláljuk a bennünk lévő kreatív hangot, és felvértezzük magunkat a tudással, amivel ezt ki is fejezhetjük.

  Az Adobe Education Exchange oktatási intézmények számára kínál digitális forradalmat, méghozzá egy olyan ingyenes platform keretein belül, mely kreativitásra, kritikai gondolkodásra és az együttműködési készség fejlesztésére ösztönzi a diákokat. A szakmai fejlődés és a kreatív kibontakozás integrált, felhőalapú digitális megoldással érhető el, ahol a diákok és a tanárok is azonnal hozzáférhetnek a különböző oktatóvideókhoz, tananyagokhoz, inspiráló segédanyagokhoz, valamint online workshopokon és kurzusokon vehetnek részt, mindezt egy kreatív, építő jellegű közösség tagjaiként.

  Az oktatók által oktatók részére készült Adobe Education Exchange platform az intézmények és a tanulás korábbi módszereinek kreatív átdolgozásával segít abban, hogy a jövő generációja könnyebben megtalálja majd a helyét a munkaerőpiacon.

  Vajon készen állnak a diákok a mai dinamikus munkahelyek elvárásainak teljesítésére? Tízből hét HR menedzser szerint a fiatalok jelentős része nem elég felkészült, ugyanis nem rendelkeznek elegendő szakismerettel. Mindez az Adobe tanulmányából derült ki, ami arra is választ adott, hogy a Z-generációs pályakezdők 90%-a szeretné, hogy kreatívabbá váljon, míg a felvételi részlegek vezetőinek 78%-a szerint a siker kulcsa nagyrészt tényleg a kreatív skillek elsajátításában és azok megfelelő alkalmazásában rejlik.

  Ezeknek az adatoknak az ismeretében nem meglepő az Adobe Education Exchange sikere, habár Magyarországon egyelőre még nem örvend akkora népszerűségnek, mint külföldön. A tanárok és az oktatási intézmények hamar felismerték, hogy interaktívabb és hatékonyabb lehet a tanulási folyamat, ha különböző szoftverek segítségével történik az oktatás, mely számos új lehetőséget kínál a diákok számára. Általános-, közép- és felsőfokú iskolák, gimnáziumok, főiskolák, egyetemek, sőt, kutatóközpontok és egyéb besorolású oktatási létesítmények is igénybe vehetik.

  További információk a különböző online tananyagokról, kurzusokról, oktatási eszközökről és lehetőségekről az Adobe Education Exchange oldalán találhatók.