Forradalmi újítás a Propellerheads Reason 9.5-ben!

  A zárt zeneszerkesztő rendszer végre nyit a VST hangszerek és effektek irányába.

  A népszerű Reason zeneszerkesztő platform vezető gyártója, a Propellerheads bejelentette, hogy a felhasználók régi kérésének eleget téve integrálták a VST 2.4-es verziójú plug-inek használatát a Reason következő, 9.5-ös verzójában

  “A mai zenészeknek a legkülönfélébb nagyszerű szoftver hangszerekre és effektekre van szükségük, anélkül hogy ez a kreatív folyamatokat korlátozná” - mondta Mattias Häggström Gerdt, a Reason termékmenedzsere. “A kedvenc VST plug-inek használata a Reason-ben illeszkedik a program legendás workflow-jába. Nemcsak egyszerűen játszhatunk ezeken a hangszereken vagy használhatjuk az effekteket, hanem az audio és a CV (control-voltage, azaz itt virtuálisan feszültségvezérelt) kapcsolatokon keresztül az igazi moduláris zeneszerkesztés élményét is megtapasztalhatjuk.”

  Nézzük pontosan mit is jelent a VST integráció:

  1. Rack-be illeszthető - a VST plug-inek - hasonlóan a többi Reason plug-inhez - közvetlenül a rack-be illeszthetőek. A Browser-ből egyszerű drag-and-drop-al megnyithatók, használhatjuk a CV kapcsolatokat a paraméterek vezérléséhez, adhatunk hozzájuk Playereket, Combinátorokba szervezhetjük őket a Reason saját eszközeivel vagy más Rack Extension-ökkel - vagyis minden amit eddig már jól megszoktál a Reason-ben, továbbra is változatlan!
  2. A VST integráció a Plug-in Rack Device-on keresztül valósul meg, ami a Reason Rack-be illeszthető. Ezen keresztül kapcsolhatjuk a plug-int a Reason-höz és innen nyithatjuk meg a azok felületét egyetlen kattintással egy különálló ablakban.
  3. Tökéletesen szinkronizált hangzás – a Reason patchelhető rackjeiben az audio-t bárhova irányíthatjuk és az új plug-in delay kompenzációna köszönhetően a VST-kből származó hang az utolsó mikroszekundumig mindig tökéletes fázisban lesz a többi sávval.

  Jelenleg a Reason 9 és Reason Essentials 9 regisztrált felhasználók csatlakozhatnak a Reason 9.5 nyilvános béta programjához, mindenki a saját account-ján belül találja meg az erre vonatkozó lehetőséget.

  Ezt követően a Reason 9.5 2017 május 29-én jelenik meg, és ez minden Reason 9 felhasználó számára ingyenes lesz!

  Ezért ha még nem frissítettél volna a Reason 9-re, akkor nem érdemes várnod - frissíts a Reason 9-re vagy vásárold meg most a teljes verziót és május 29-én egy új zenei világ nyílik meg számodra a VST hangszer és effekt plug-inek integrációja révén!

  Amennyiben vásárolni vagy frissíteni szeretnél, keresd kollégáinkat a további részletekért!