FontGear - fontok szoftveres azonosítása

A FontDoctor, FontXChange és FontVista alkalmazások fejlesztője, a FontGear kiadott egy új alkalmazást, amely fontok beazonosítására használható.

A kiadványtervezők, designerek gyakran szembesülnek a nyomtatott vagy digitális képen található ismeretlen fontok problémájával. Ilyenkor hosszadalmas eljárással ugyan újra elkészíthetjük vagy megrajzolhatjuk a fontot, de mindig számottevő a költséges hibák esélye.

Erre a problémára nyújt megoldást a FontGenius nevű alkalmazás, ami megvizsgálja és beazonosítja a képeken található betűket. A program támogatja az elterjedt képformátumokat, ezt akár a desktop-ról is betölthetjük „fogd-és-vidd” módszerrel. A felismerő technológiának köszönhetően az alkalmazás készít egy listát az alkalmazható lehetséges fontokról, illetve előnézetet is generál ezekhez.

A FontGenius képes az installált fontokkal való összevetésre, de a beépített adatbázisnak köszönhetően bármilyen más betűtípussal is képes összevetni a képen beazonosított betűket. A beépített webes keresőnek köszönhetően pedig felajánlja a fontletöltési illetve vásárlási lehetőségeket is.

A program Mac OS X operációs rendszeren működik csak, az egyfelhasználó licensz díja mindössze 39.95 USD. Próbaverziót is letölhetünk a cég weboldaláról: FontGenius for Mac

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Fontgear

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram