Elindult az Adobe BrowserLab

Adobe megnyitotta a nagyközönség számára az Adobe BrowserLab nevű új szerver-alapú szolgáltatást. Ennek segítségével a webdesignerek virtuálisan tesztelhetik oldalaikat különböző böngésző és operációs rendszerek kombinációjában.

Az eredetileg Meer Meer kódnevű projekt a különféle böngészalkalmazások megjelenítő motorjának valósidejű és pontos szimulációját végezi, miközben speciális diagnosztikai eszközei révén pontosan megjelöli azokat a kompatibilitási hibákat, amelyek a design vagy a layout integritását csorbítják.

„A cross-browser fejlesztés és tesztelés az egyik legnagyobb kihívás a webdesignerek számára, fárasztó és időigényes munka” - mondta Lea Hickman, az Adobe Creative Solutions Business egység igazgatója. „A BrowserLab segítségével egyszerű módon, átfogó eredményt nyújtó teszteket tudnak percek alatt lefuttatni, így több idő marad a kreatív ötletek megvalósítására.”

A virtualizációs cloud technológián alapuló BrowserLab már most támogatja a népszerű modern böngészőket és operációs rendszereket ( Windows Internet Explorer 6.x and 7.x; Firefox 2.x and 3.x; and Safari 3.x), a működéshez mindössze egy Flash Player 10-re van szükség. A támogatott böngészők sora a projekt sikerétől függően várhatóan bővülni fog.

Az Adobe Dreamweaver CS4 felhasználók külön támogatast élveznek: a Flash technológiát és interaktív elemeket (dinamikus widget-ek, rollover effektusok, AJAX tartalom) használó oldalak elemeit is ellenőrizhetik.

Az Adobe BrowerLab jelenleg csak angolul érhető el és pillanatnyilag csak korlátozott számú regisztrációt fogad, a kezdeti visszajelzések és igények alapján fogják a rendszert továbbfejleszteni.

További információ: Adobe Browserlab

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Adobe Browserlab

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram