Egyesül a Red Giant a Maxon-al

  Vezető 3D és Motion Design / VFX szoftvercégek egyesülnek, hogy hatékony megoldásokat nyújtsanak a digitális tartalom készítéséhez.

  A Maxon, a professzionális 3D-s szoftvermegoldások fejlesztője és a Red Giant a vizuális effektipar egyik kiemelkedő eszközeinek az alkotója egyetértésben bejelentették, hogy a két vállalat végleges megállapodást kötött az egyesülésről a Nemetschek Group média- és szórakoztató üzletága alatt, jobban kiszolgálva így a post production és tartalomgyártó iparágakat. A tranzakció várhatóan 2020 januárjában zárul le, a szokásos jogi jóváhagyások kiadásával.

  A Maxon és a Red Giant egyaránt régóta ismert és bejáratott nevek a digitális tartalom gyártás iparban, és azonos szinergiát alkotnak filozófiájukat és hosszú távú céljaikat tekintve. Mindkét vállalat páratlan hírnevet szerzett a termékeik minőségének és elérhetőségének köszönhetően, kompromisszummentes elkötelezettségükkel már régóta szolgálják és támogatják a digitális művészeti közösséget. Mindkét cég munkatársai a legmagasabb szintű iparági szakértelemmel, szervezeti érettséggel és ügyvezetői tapasztalattal rendelkeznek, hogy teljes mértékben kihasználhassák ezt az egyedülálló lehetőséget.

   

  Cinema 4D R21 introduces a new version with affordable price

   

  A Maxon - ami leginkább a Cinema 4D nevű 3D-s alkalmazásával vált ismertté - 1986-ban alakult abból a szenvedélyből, hogy rendkívül hatékony, és egyben kivételesen elérhető 3D-s szoftvermegoldásokat kínáljon. Művészek az egész világon a Maxon termékekre támaszkodva élvonalbeli vizuális alkotásokat hoztak létre. Ráadásul ez év áprilisában a Maxon felvásárolta a Redshift-et, a GPU-val gyorsított Redshift render motor fejlesztőjét.

  2002 óta a Red Giant a márkáját olyan díjnyertes termékekkel építette fel, mint a Trapcode, a Magic Bullet, az Universe vagy a PluralEyes vizuális effektus csomagok. Egyedülálló, ipari szabványú eszközeik védjegyeivé váltak a film, a broadcast és a reklámipar területein. A Red Giant az iparban a művészek által meghatározott szoftverfejlesztésnek, népszerű képzéseinek és díjnyertes rövid filmjeinek köszönhetően megkülönböztetett szerepre tett szert.

   

   

  A két társaság biztosít eszközöket a világ legnagyobb produkciós cégeinek: ABC, CBS, NBC, HBO, BBC, Sky, Fox Networks, Turner Broadcasting, NFL Network, WWE, Viacom, Netflix, ITV Creative, Discovery Channel, MPC (Moving Picture Company), Digital Domain, VDO, Sony, Universal, The Walt Disney Company, Blizzard Entertainment, BMW, Facebook, Apple, Google, Vitra, Nike és még sok mások.

  "Ez az egyesülés jelentős mérföldkő nemcsak a Maxon és a Red Giant, hanem az egész vizuális effektipar számára is" - mondta David McGavran, a Maxon vezérigazgatója. "Kombinált technológiánk és know-how-nk lehetőséget kínál arra, hogy az elkövetkező években fokozatosan megreformálhassuk a tartalomkészítés módjait."

  "Cégeink kombinációja kivételesen illeszti egymáshoz az embereket, a kultúránkat és a technológiánkat." - mondta Chad Bechert, a Red Giant vezérigazgatója. "Nagyon várjuk, hogy közös elképzelések alapján együtt dolgozhassunk azon, hogy hogyan lehet hatékony és könnyen használható szoftvert tervezni a kreatív művészek kiszolgálására szerte a világon."

  A Stifel, a diverzifikált globális vagyonkezelési és befektetési bankvállalat a Red Giant pénzügyi tanácsadójaként szolgált ezen ügylet során.