Egy VFX művésznek köszönhetjük a legújabb Star Wars rajongói filmet


Christopher Parks szinte teljesen egyedül készítette el a Star Wars: X-Wing címet viselő alkotást, melyben zseniális csatajeleneteket láthatunk.


starwars_lead.png

 

Christopher Parks a „Robot Chicken” című animációs sorozatban kezdett dolgozni VFX művészként, majd olyan elismert filmekben és sorozatokban folytatta, mint a „Szilícium-völgy”, a „The Man in the High Castle”, valamint a „Bosszúállók: Végtelen háború” és „Bosszúállók: Végjáték."

Ezek mellett a nem mindennapi projektek mellett, pedig arra is volt ideje, hogy szakmáját és szenvedélyét összekötve, létrehozzon egy rajongói filmet, a Star Wars: X-Wing című alkotást.

Négy évig dolgozott a filmen, célja pedig az volt mindezzel, hogy bővítse készségeit és tudását, és hogy mélyebben beleássa magát a különféle 3D és VFX szoftverekbe, beleértve a Blendert, a Houdini-t, a Substance Paintert, a Redshiftet és az After Effects-et. 

A filmben már az is lenyűgöző, hogy az egészet teljes egészében Parks készítette. Eltekintve attól, hogy Keith Cherry színész játszotta a két szerep közül az egyiket, Parks rendezte, ő a másik főszereplő és a teljes utómunka is az ő zsenialitását dicséri.

“Ez a hobbi munka körülbelül négy évig készült, kisebb-nagyobb szünetekkel, leginkább a járvány hosszadalmas szakaszaiban. Mindig is szerettem volna egy dogfighting sci-fi történetet készíteni, ez tulajdonképpen a harmadik vagy negyedik próbálkozásom. A Star Wars-film ötlete leegyszerűsítette ezt a kihívást, mert már mindenki tudja, kik a rosszfiúk és kik a jófiúk. Tudják, mi az a Tie Fighter és X-Wing. Az ötletem az volt, hogy a két vadász űrhajó küzdelmét helyezem bele a történetbe.”

Parks a könyvek és a videojátékok részleteit használta háttérként. Ez a rövidfilm a két karakter túlélésére összpontosított, és ez teszi igazán szórakoztatóvá.

 

{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/urAnFZBx7rE.jpg?itok=DvflNomu","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=urAnFZBx7rE","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó, autoplaying)."]}

 

Ha érdekelnek a film készítésének további részletei, kattints ide!

 

(Maxon)

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram