Chrome OS tablet tartozék Wacom tollal

  A tartozék Wacom stlyus-al és a kreatív alkalmazások támogatásával jelentették be a legújabb Chrome OS tablet. Vajon képes lesz az új rendszer megvetni a lábát a designerek körében?

  A Google a legújabb oktatási célra szánt iPad megjelenése előttre időzítette az első Chrome OS-el ellátott tabletjének a bemutatását. A rivális iPad-al azonos árkategóriában található Acer Chromebook Tab 10 az Apple chicagói oktatási eseménye előtt egy nappal került bejelentésre.

  Hasonlóan az iPad-hoz, a Tab 10 egy 9.7 inches 2048 x 1536-os felbontású képernyővel érkezik. Találunk rajta előlapi és hátlapi kamerát, egy OP1 processzort, 4 GB memóriát és 32 GB beépített tárhelyet. USB-C port, headphone jack és egy microSD slot teszi a csomagot teljessé. A kb. 9 órára becsült akkumulátor élettartam a Tab 10-et alkalmassá teszi arra, hogy egy nagyon sűrű iskolai napot is könnyedén végigdolgozhassunk vele.

   

   

  A Tab 10 egyik kiemelkedő tulajdonság a stylus támogatás. Ez a szériatartozékként hozzá adott Wacom EMR stylus-nak köszönhető, ami szemben az Apple Pencil-el, nem igényel külön töltést. Ez egy okos lépés, különösen annak fényében hogy a Tab 10 alapból támogatja az Adobe Illustrator Draw alkalmazást.

  A $329 kezdőár talán kissé drágább lehet mint néhány Chromebook, amelyek már $300 környékén elérhetőek. Ez még mindig igen vonzó ár lehet mindazon iskolák számára, akik már megszokták a Chrome OS használatát és funkcionalitását. Nem beszélve arról, hogy az Tab 10 ára pontosan megegyezik az Apple most bemutatott consumer iPad-jának az árával.

   

   

   

  A 2018-as iPad is támogatja már az Apple Pencil-t, így ez már nem csak az iPad Pro kiváltsága, a vásárlók pedig örülhetnek a verseny éleződésének, különösen azért, mert az oktatás piac erősen árérzékeny: általában $299 környékén maximálizálódik ezen a területen az eszközvásárlások többsége.

  A Wacom tollal kapható Acer Chromebook Tab 10 várhatóan 2018 májusától lesz világszerte megvásárolható.