Az Amazon megvette a Twitch-et, közel 1milliárd dollárért

    A nyertes a Google elől halászta el a céget.

    Miután hónapokig keringett a levegőben a pletyka, mely szerint a Google venné meg közel 1 milliárd dollárért az egyre népszerűbb Twitch-t, ma meglepetésszerűen kiderült: az Amazon lett a szerencsés nyertes. A cég 970 millió dollárt fizetett a streamelős szolgáltatásért, mely csak júliusban 55 millió egyedi látogatót, 15 milliárd perc tartalmat és több mint 1 millió közvetítőt szolgált ki.

    A Twitch mára megkerülhetetlen a játékipar számára. A kiadók, a fejlesztők, a média, a kiállítások és az eSport számára is rendkívül fontos a platform, melyen nap mint nap több ezer profi játékost lehet követni. "A játékok streamelése és azok követése egy globális jelenséggé vált. A Twitch egy olyan platformot épített, ami több tízmillió embert hoz össze szerte a világon, akik több milliárd perc tartalmat tekintenek meg havonta - kezdve a The Internationallal, egy-egy Mario rekorddöntésen át az olyan konferenciákig, mint az E3" - nyilatkozta Jeff Bezos, az Amazon elnöke.

    Emmett Shear, a Twitch vezérigazgatója elmondta, az Amazonnal nagyon hasonló gondolkodásuk: mindketten a felhasználókat teszik első helyre, és a jövőben is ennek megfelelően fogják optimalizálni a szolgáltatást. Szerinte az Amazon tőkéjével a háttérben gyorsabban fognak tudni hasznos eszközöket készíteni a felhasználók számára, jobban tudják majd bővíteni a szolgáltatásaikat, és még több emberhez tudják majd eljuttatni a Twitch-et.

    Shear egyébként egy nyílt levélben köszönte meg a Twitch közönségének a kitartást és a rajongást, melynek köszönhetően 3 év alatt egy kis weboldalból egy közel 1 milliárd dollár értékű vállalat jöhetett létre.