Az AI a szupermodellek világát is meghódíthatja


Minek fizessünk vagyonokat egy valódi embernek, ha pár pillanat alatt szuperrészletes, fotorealisztikus szupermodelleket generálhatunk a mesterséges intelligencia segítségével?


model.png

 

Ahogyan arról már mi is írtunk, a mesterséges intelligencia például a ChatGPT képében az utóbbi pár hónapban látványos térhódítást hajtott végre. Az AI természetesen nem csupán az elmúlt időszakban jelent meg életünkben, azonban főként a ChatGPT-nek köszönhetően most realizálhatjuk, mennyi mindenre is jó. Így nem meglepő, hogy a ChatGPT népszerűségét látva a Google és az Apple is beleveti magát az AI területébe, ahol a közeljövőben hatalmas verseny várható.

Amellett viszont, hogy az AI nagyban megkönnyíti az életünket, számos, eddig emberek által végzett munka veszélybe kerül, vagy megszűnik, mivel a botok szinte teljes mértékben ugyanazt a munkát lényegesen gyorsabban tudják elvégezni. A fizikai munkák esetében az emberi munkaerőről gépi munkavégzésre történő átállás már jó ideje folyik, azonban immár bizonyos szellemi munkák is veszélybe kerülhetnek.

Ilyennek mondható például, hogy egyre többen tartanak attól, hogy ahelyett, hogy valós szupermodelleket, fotósokat és más szakembereket fizetnének a divatcégek ruháik reklámozásához, egyszerűen a mesterséges intelligenciához fordulnak, mely ijesztóen részletes modellek generálására képes.

 

robot.png

 

Emellett léteznek már olyan digitális szupermodellek is, melyeket az AI segítségével hoztak létre. Ilyen például a japán Imma is, aki Instagramon több, mint 400 ezer követővel rendelkezik. Ezek a modellek komoly lehetőségeket nyithatnak a divatmárkák előtt, mivel ezen "embereket" kedvük szerint alakíthatják és formálhatják személyiségüket a vásárlói igények szerint.

 

robot2.png

 

(Index)

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram