Az Adobe kiadta a Photoshop Elements 8 programot Windows és Mac rendszerekhez

SAN JOSÉ  (Kalifornia) – 2009. szeptember 23. – Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) bejelentette az Adobe® Photoshop® Elements 8 szoftver Windows® és Mac rendszereken futó változatának megjelenését, amely mindkét platformon hozzáférést nyújt az automatikus és intelligens fotószerkesztő technológiához. A legnagyobb példányszámban értékesített fogyasztói fotószerkesztő szoftver* legújabb verziójával az Adobe továbbra is elérhetővé teszi az élvonalbeli fejlesztéseket azon felhasználók számára, akik a lenyűgöző történetek fényképes bemutatásához sokoldalú, de könnyen használható eszközöket keresnek.

„Majdnem 20 évnyi Photoshop-fejlesztéssel a hátunk mögött képesek vagyunk arra, hogy a profik által is használt, iparági vezető technológiát átemeljük és elérhetővé tegyük az Elements ügyfelei számára” – mondta Doug Mack, az Adobe alelnöke, valamint fogyasztói és üzemeltetett szolgáltatásokkal foglalkozó részlegének ügyvezetője. „A hatékonyság csökkenése nélkül egyszerűsítettük le a szerkesztési folyamatot, és olyan intelligens eszközökkel bővítettük a programot, amelyek a beépített tudásnak köszönhetően a korábban nehéz feladatokat is mindenki számára megoldhatóvá teszik.”

Adobe Photoshop Elements 8 a Windows rendszerhez

A továbbfejlesztett rendezővel a Windows Adobe Photoshop Elements 8 felhasználói könnyen kezelhetik a médiafájlokat és gyorsabban megtalálhatják a fényképeket és videoklippeket, mint eddig bármikor. Az új Auto-Analyzer automatikusan elemzi és felcímkézi a fájlokat, hogy a felhasználó gyorsan megtalálja a legérdekesebb és legjobb minőségű tartalmat, a People Recognition pedig felismeri az embereket a fotókon, és idővel intelligensebbé válik, mivel képes lesz a nevek és arcok azonosítására. A felhasználóknak ugyanakkor lehetősége nyílik arra is, hogy az összes fájlt szinkronizálja akár több gép között is.

A Photoshop Elements 8 új szintre emeli a szerkesztési képességeket és az egyszerűséget. Az Adobe Photomerge® Exposure segítségével a felhasználó egyszerűen összeillesztheti az egy helyszínen, vakuval vagy anélkül készült képeket egyetlen, tökéletesen megvilágított képpé, amelyen minden részlet tisztán látszik. A Photoshop CS4 technológiájára épülő új Recompose funkcióval a képek a legfontosabb részek torzulása nélkül, automatikusan méretezhetők át. A Quick Fix előnézet használatával a felhasználó az előnézeti képek sorozatán választhatja ki az ideális szín-, kontraszt- és megvilágítás beállításokat. Ha az elkészült fotók készen állnak a megosztásra, a Photoshop Elements 8 új, interaktív Online Album sablonjai egyszerű megoldást kínálnak a fotók és videók együttes megjelenítésére.

A Windows felhasználói a Plus megvásárlásával még kreatívabb lehetőségekhez jutnak. A további előnyök közé tartozik egy 20 GB méretű (15 000 fénykép vagy négyórányi, DVD minőségű videó tárolására alkalmas) automatikus online tár- és megosztóhely, valamint a gyakorlatokat, tippeket és trükköket, szezonális műalkotásokat és interaktív, online sablonokat tartalmazó segédanyagok, amelyek közvetlenül a szoftverbe érkeznek. A videók és a fotók is bárhonnan elérhetők az interneten keresztül a Photoshop.com webhelyen.

Adobe Photoshop Elements 8 a Mac rendszerhez

A Mac rendszerre készült Photoshop Elements az iPhoto® tökéletes kiegészítője azon felhasználók számára, akik szeretnének túllépni az alapokon és képeikkel lenyűgöző történeketeket szeretnének elmesélni. A szoftverbe számos új lehetőség került, amelyekkel könnyedén készülhetnek el a rendkívüli képek. A médiakezelés terén a Mac felhasználói az Adobe Bridge CS4 szoftver összes funkcióját elérhetik, így gyorsan szervezhetik a fotókat az egyedi munkaterületen, a teljes képernyős előnézetben pedig egyetlen kattintással ráközelíthetnek a kívánt nézetre. A kulcsszavak használatával és az egyéb keresési lehetőségek segítségével könnyedén és gyorsan megtalálhatják a keresett fotókat.

A Mac rendszerhez készült Photoshop Elements 8 program a Windows-verzió összes intelligens fotószerkesztő  lehetőségét tartalmazza. A Photomerge Exposure, a Recompose és a Quick Fix előnézet mellett a Photoshop Elements 8 Mac rendszerre készült verziója tartalmazza a Scene Cleaner modult is, amellyel a tökéletes beállítás elérésének érdekében eltüntethetünk olyan nemkívánatos elemeket egy fotósorozatból, mint például a turisták vagy az autók. A Smart Brush ecsetek segítségével hihetetlen effektusok alkalmazhatók egyetlen ecsetvonással a fénykép egy bizonyos pontjára, a Touch-Up ecsetekkel pedig felgyorsulnak a hétköznapi feladatok, például a fogfehérítés vagy az ég kékségének beállítása. Ha az alkotások készen állnak arra, hogy a család és a barátok körében bemutassák őket, a galériasablonok használatával a képek felkerülhetnek az internetre vagy a személyes honlapra, továbbíthatók e-mailben és kiírhatók CD-re vagy DVD-re.

Árak és elérhetőség

Az Adobe Photoshop Elements 8 (Windows) már megvásárolható az www.adobe.com weboldalon, az Adobe Photoshop Elements 8 Mac-változata pedig 2009 októberében kerül forgalomba.

A különböző nyelvű  verziókról, az árakról, a frissítésekről és a terméktámogatásról a www.adobe.com/go/photoshopelements címen tudhatnak meg többet az egyes országok felhasználói. A Photoshop Elements alkalmazás ingyenes oktatóvideói az Adobe TV weboldalon, a http://tv.adobe.com címen érhetők el.

* Forrás: Az NPD Group/Retail Tracking Service (2002 áprilisa és 2009 márciusa között), észak-amerikai eladások alapján.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram