Az Adobe harmadik negyedéves jelentése

Az Adobe harmadik negyedéves jelentése

A 2009-es pénzügyi év harmadik negyedévében az Adobe 697,5 millió amerikai dollár árbevételt ért el, szemben a 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévében elért 887,3 millió dolláros, illetve a 2009-es év második negyedévében elért 704,7 millió dolláros árbevétellel.

„Elégedettek vagyunk a harmadik negyedévben elért erős árbevétellel és az eredményekkel” – mondta Shantanu Narayen, az Adobe elnök-vezérigazgatója. „Továbbra is a fő üzletágaink növekedésére, valamint új, ígéretes lehetőségek teremtésére összpontosítunk.”

GAAP szerinti eredmények a 2009-es pénzügyi év harmadik negyedévére

Az Adobe GAAP szerint számított, higított részvényenkénti eredménye a 2009-es pénzügyi év harmadik negyedévében 0,26 dollár volt 531,8 millió részvényre számítva (súlyozott átlag). A 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévében a GAAP szerint számított, higított részvényenkénti eredmény 0,35 dollár volt 541,3 millió részvényre számítva (súlyozott átlag), a 2009-es pénzügyi év második negyedévében pedig a GAAP szerint számított higított részvényenkénti eredmény 0,24 dollár volt 528,0 millió részvényre számítva (súlyozott átlag).

A GAAP szerint számított működési eredmény 167,6 millió dollár volt a 2009-es év harmadik negyedévében, szemben a 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévének 219,5 millió dolláros, illetve a 2009-es pénzügyi év második negyedévének 161,4 millió dolláros értékével. Az árbevétel százalékában a GAAP szerinti működési eredmény a 2009-es pénzügyi év harmadik negyedévében 24,0 százalék volt, szemben a 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévének 24,7 százalékával, illetve a 2009-es pénzügyi év második negyedévének 22,9 százalékával.

A GAAP szerint számított nettó eredmény 136,0 millió dollár volt a 2009-es év harmadik negyedévére, szemben a 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévének 191,6 millió dolláros, illetve a 2009-es pénzügyi év második negyedévének 126,1 millió dolláros értékével.

Nem GAAP szerinti eredmények a 2009-es pénzügyi év harmadik negyedévére

A 2009-es pénzügyi év harmadik negyedévének nem GAAP szerint számított eredménye higított részvényenként 0,35 dollár volt. A 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévében a nem GAAP szerint számított, higított részvényenkénti eredmény 0,50 dollár volt, a 2009-es pénzügyi év második negyedévében pedig 0,35 dollár.

Az Adobe nem GAAP szerint számított működési eredménye 237,1 millió dollárt ért el a 2009-es pénzügyi év harmadik negyedévében, szemben a 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévének 351,9 millió dolláros, illetve a 2009-es pénzügyi év második negyedévének 237,7 millió dolláros értékével. Az árbevétel százalékában a nem GAAP szerinti működési eredmény a 2009-es pénzügyi év harmadik negyedévében 34,0 százalék volt, szemben a 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévének 39,7 százalékával, illetve a 2009-es pénzügyi év második negyedévének 33,7 százalékával.

A nem GAAP szerint számított nettó eredmény 186,1 millió dollár volt a 2009-es pénzügyi év harmadik negyedévében, szemben a 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévének 269,1 millió dolláros, illetve a 2009-es pénzügyi év második negyedévének 185,0 millió dolláros eredményével.

A 2009-es pénzügyi év negyedik negyedévére kitűzött pénzügyi célok

A 2009-es pénzügyi év negyedik negyedévére az Adobe 690 millió és 740 millió dollár közötti árbevételt, 23% és 27% közötti GAAP-alapú, valamint 33% és 36% közötti nem GAAP-alapú működési nyereséget céloz meg.

Továbbá az Adobe a részvények számát 530 és 532 millió közötti értékre várja. A vállalat továbbá 1 és 3 millió dollár közötti nem működési eredményt céloz meg. Az Adobe GAAP szerint számított adóhányada várhatóan körülbelül 23 százalék, nem GAAP szerint számított adóhányada pedig körülbelül 23,5 százalék lesz.

E célok teljesülése esetén a negyedik negyedévben a GAAP szerint számított higított részvényenkénti nyereség a 0,23 – 0,29 dolláros, a nem GAAP szerint számított pedig a 0,33 – 0,39 dolláros tartományban várható.

A negyedik negyedév pénzügyi célkitűzései nem tartalmazzák az Omniture vállalat ma bejelentett Adobe általi felvásárlását, amely tranzakció várhatóan az Adobe 2009-es pénzügyi évének negyedik negyedévében zárul.

Jövőre vonatkozó állítások közzététele

E sajtóközlemény a jövőre vonatkozó állításokat tartalmaz, többek között a bevételre, a működési nyereségre, a nem működési eredményekre, az adóhányadra, a részvények számára, a részvényenkénti nyereségre és az üzletmenet lendületére vonatkozóan, amelyekre kockázatok és bizonytalanságok vonatkoznak, így a valós eredmények eltérhetnek az itt ismertetett adatoktól. Az ilyen eltéréseket többek között – nem kizárólagos jelleggel – az alábbi tényezők okozhatják: az általános gazdasági és politikai helyzet kedvezőtlen változása azokban az országokban, ahol az Adobe üzleti tevékenységet folytat; a vevői igényeket kielégítő új termékek vagy a meglévő termékek ilyen frissítései fejlesztésének, marketingjének és terjesztésének hiánya; meglévő és új versenytársak által bemutatott új termékek és üzleti modellek; az új üzleti modellekre és piacokra való áttérés kezelésének problémái; az új üzletekből befolyó bevételek előrejelzésének nehézségei; a szellemi tulajdon felvásárlásához, az ezzel kapcsolatos vitákhoz és perekhez kapcsolódó költségek; az Adobe szellemi tulajdonának sikertelen védelme és a harmadik felek jogsértései, a használat, a kiszivárogtatás és a támadások elleni sikertelen fellépés; a múltbeli vagy jövőbeli felvásárlásokból várható előnyök felismerésének hiánya és az ilyen felvásárlások integrálásának sikertelensége; az Adobe értékesítési és terjesztési csatornái hatékony kezelésének sikertelensége; az Adobe üzleti tevékenységének katasztrófák miatti romlása; a nemzetközi tevékenységhez kapcsolódó kockázatok; a devizaárfolyamok ingadozása; a könyvelési alapelvek, adózási szabályok vagy azok értelmezésének változásai; az Adobe hírnevének és immateriális javainak károsodása; az Adobe sikertelensége a kulcsfontosságú személyek felvételekor vagy megtartásakor; az Adobe befektetési portfoliójának gyengülése a tőkepiacok hanyatlása miatt; az Adobe pénzpiaci befektetéseihez kapcsolódó piaci kockázatok, valamint az Adobe késztermékgyártókkal fenntartott kapcsolatának megszakítása vagy lezárása. Az ilyen kockázatok és bizonytalanságok további ismertetését a magánszemélyek az Adobe által az Egyesült Államok tőzsdefelügyeletéhez benyújtott dokumentumokban tekinthetik meg.

Az ebben a sajtóközleményben leírt pénzügyi adatok a jelen pillanatban rendelkezésre álló információk alapján készültek. A mennyiségek eltérhetnek az Adobe által a 10-Q űrlapon feltüntetett, 2009. augusztus 28-án zárult pénzügyi évre vonatkozó jelentésben foglaltaktól, amelyet a vállalat várhatóan 2009 októberében nyújt be. Az Adobe semmilyen kötelezettséget nem vállal a jövőre vonatkozó állítások frissítésére.

Az Adobe Systems Incorporated

Az Adobe forradalmasítja a világ ötletekkel és információkkal kialakított viszonyát – bárhol, bármikor és bármilyen közegben. További információért látogasson el a www.adobe.com webhelyre.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram