Az Adobe hamarosan közzéteszi a saját video-streaming szabványát

Az Adobe bejelentette, hogy rövidesen közzéteszi a különböző Flash technológiák között zajló RTMP (Real-Time Messaging Protocol) a nagy sebességű audio-videó és adatátviteli specifikációt.

Az RTMP-t az Adobe fejlesztette ki az Adobe Flash Media Server adatainak a továbbításához. A szabvány közzététele a különféle Flash platformok számára egységes felületet biztosító Open Screen projekt keretében történik. Az RTMP az SWF (Flash fájlformátum) és a PDF dokumentum formátum után egy újabb nyílt szabvány az Adobe portfóliójában, mellyel a mobil eszköz típusától függetlenül lehet audio-t, videót vagy adatokat továbbítani.

A szabvány az Adobe Developer Connection weboldalon fog megjelenni az idei első félévben. A cég ugyanakkor a biztonságra és a licensz-kezelésre vonatkozó információkat nem fogja közzétenni, ennek ellenére elegendő tájékoztatást kapunk majd az egyedi tartalomvédelmi módszerek kifejlesztéséhez.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Digital Arts Online

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram