Az Adobe Flash Platform felgyorsítja a webes innovációt

A kompromisszumoktól mentes webböngészés már elérhető a népszerű mobil eszközökön. Az eszközfejlesztések előbbre viszik a tervezési és fejlesztési munkafolyamatokatLOS ANGELES – 2009. október 5. –  Az Adobe MAX rendezvényen, az Adobe globális fejlesztői konferenciáján az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) ma bejelentette az Adobe® Flash® Platform további fejlesztéseit. Az Adobe bemutatta a Flash Player 10.1 szoftvert, amellyel a videók és az alkalmazások szélesebb közönséghez juttathatók el, mint eddig bármikor. Emellett az Adobe új HTTP-alapú folyamatos letöltési technológiát jelentett be a Flash Platformon keresztül terjesztett videókhoz, bemutatta az Adobe® AIR® 2 szoftver jövőben megjelenő funkcióit, kiadta az Adobe® Flash® Builder és a Flash® Catalyst szoftver második bétaverzióját, és elérhetővé tette az új Adobe Flash Platform Services együttműködési képességeit.  

„Izgatottan jelentjük be a Flash Platform újításainak széles skáláját az Adobe MAX 2009 rendezvényen”  – mondta Kevin Lynch, az Adobe műszaki igazgatója. „A különböző eszközök, futtatókörnyezetek, szolgáltatások és kiszolgálók fejlesztéseinek gyors kiadásával egy olyan nagy és élénk tervezői és fejlesztői környezetet teremtünk, amely gazdag tartalommal és alkalmazásokkal viszi előre a web fejlődését.”

 

A futtatókörnyezetek egységes megoldást kínálnak a különböző  asztali környezeteken és eszközökön, a böngészőben és azon kívül

Az Adobe ma bemutatta a Flash Player 10.1 szoftvert, amely az Open Screen projekt közel 50 résztvevőjének támogatásával egységes futtatókörnyezetet biztosít a különböző asztali rendszereken és mobil eszközökön. A Flash Player 10.1 támogatása várhatóan számos mobil platformon lesz elérhető, beleértve a Google Android, a Blackberry, a Symbian, a Palm webOS és a Windows Mobile rendszereket. (További információ külön sajtónyilatkozatban.)

Az Adobe AIR 1.0, a Flash Platform webes alkalmazások böngészőn kívüli futtatására szolgáló  környezete jelentős mértékben növelte elterjedtségét: a tavalyi megjelenés óta több mint 200 millió alkalommal telepítették. Az Adobe AIR 2 – amelynek előzetese ma tekinthető meg a MAX 2009 rendezvényen és bétaverziója még idén elérhető lesz – teljesen új alkalmazásokat hív életre az asztali környezetben. A fejlesztők még több szolgáltatással használhatják ki az asztali operációs rendszereket, például a háttértárak fejlettebb támogatásával, a társ-társ hálózatokkal és az UDP-hálózatok támogatásával.

Az eszközök teljes munkafolyamatot biztosítanak a termelékeny tervezéshez és fejlesztéshez  
Az Adobe Flash Builder és a Flash Catalyst használatával a fejlesztők és a tervezők termelékenyebb módon működhetnek együtt a gazdag élmények létrehozásán. Ma az Adobe Labs webhelyen kiadták a nyílt forráskódú Flex® keretrendszerre épülő Adobe Flash Builder 4 második bétaverzióját, amely erőteljes új szolgáltatásokkal támogatja a gyors, gazdag internetes alkalmazások fejlesztését. A második bétaverzió az új Flash Builder számos kódszerkesztő és tesztelési szolgáltatásának fejlettebb változatát kínálja, leegyszerűsíti a csatlakozást a Java-szolgáltatásokhoz és javítja a Flex keretrendszer új „Spark” összetevőinek használatát, így termelékenyebb munkafolyamatot biztosít a tervezők és fejlesztők között, és teljes mértékben testre szabhatóvá teszi a gazdag internetes alkalmazásokat. Emellett a Flash Builder integrálható az új LiveCycle® Enterprise Suite 2 (lásd külön sajtóközlemény) rendszerrel, így a fejlesztők könnyebben hozhatnak létre vállalati gazdag internetes alkalmazásokat, és csatlakozhatnak a vállalati rendszerekhez. Az Adobe Flash Builder szoftverrel kapcsolatos információkat és a letölthető második bétaverziót a www.adobe.com/go/flashbuilder4 címen találja.

A mai napon megjelent az Adobe Flash Catalyst második bétaverziója is. Ez az új professzionális interakciótervezési eszköz könnyedén integrálható a fejlesztési munkafolyamatba, és segítségével a tervezők gyorsan, kódolás nélkül készíthetnek kifejező felületeket és interaktív tartalmat. Az új szolgáltatások közé tartozik a videók gyors hozzáadása a projektekhez, egyéni lejátszásvezérlők használata, hangeffektusok a további felhasználó visszajelzéshez, simább mozgást biztosító, használatot megkönnyítő vezérlőelemek, valamint az SWF-kimenet mellett a projektek exportálása és böngészőn kívüli futtatása az Adobe AIR használatával. Az Adobe Flash Catalyst szoftverrel kapcsolatos információkat és a letölthető második bétaverziót a www.adobe.com/go/flashcatalyst címen találja.

Az Adobe Flash Platform szorosan integrálható az Adobe Creative Suite® 4 termékcsaláddal, amely az iparági vezető tervező- és fejlesztőszoftverekkel szinte minden kreatív munkafolyamat kiszolgálására alkalmas.

Kiszolgálók az online videotartalmak problémamentes folyamatos letöltéséhez  
Az Adobe bemutatta terveit, amelyek keretében a Flash Platformon új protokoll támogatásával segíti a médiafájlok HTTP-alapú folyamatos letöltését, beleértve a Flash Access 2.0 szoftverre épülő tartalomvédelem integrálását. A Zeri kódnevű HTTP-technológiák iparági szabványokra épülő nyílt formátumot alkotnak, és segítségükkel a tartalmak kiadói, terjesztői és partnereik olyan eszközökhöz jutnak, amelyekre szükségük van a HTTP-infrastruktúra kiváló minőségű médiaterjesztésre való használatához a Flash Player 10.1 és AIR 2 rendszereken, asztali gépeken és eszközökön. Az ügyfelek jelenleg a Flash Media Server 3.5 szoftverrel biztosítják az interaktív média élményét, a kiváló hálózati hatékonyságot, az intelligens gyorsítótárazási technológiát és a valós idejű kommunikációt, most pedig rugalmasan használhatják a HTTP-alapú folyamatos letöltést. A Zeri támogatni fogja az összes manapság elérhető médiakodeket, és továbbra is támogatja a kiváló minőségű élő és rögzített médiaadatokat, az adaptív bitsebességet és a hálózati DVR-támogatást a Flash-lejátszókban. A Zeri projekt és a Flash Media Server 3.5 segítségével a Flash Platform a kiváló minőségű médiaélmény következő generációját teremti meg nagy léptékben.

Valós idejű együttműködést biztosító szolgáltatások  
A nemrégiben bemutatott Adobe Flash Platform Services olyan internetes üzemeltetett szolgáltatások, amelyek segítségével a fejlesztők innovatív képességekkel egészíthetik ki webes alkalmazásaikat, és megjósolhatóan működő, költséghatékony telepítési modellt használhatnak. A fejlesztők, hirdetők és kiadók az Adobe Flash Platform Services használatával megoszthatóvá, társaságivá és együttműködést segítővé tehetik alkalmazásaikat.

Ma az Adobe új együttműködési szolgáltatással egészítette ki a Flash Platform Services megoldást. Az Adobe® LiveCycle® Collaboration Service (korábban Adobe Flash Collaboration Service) üzemeltetett szolgáltatás olyan méretezhető megoldást jelent a fejlesztők és a vállalatok számára, amelynek használatával egyszerűen hozható létre valós idejű, többfelhasználós együttműködés a meglévő vagy új gazdag internetes alkalmazásokban, így növelhető a bevétel, valamint könnyebbé válik az új ügyfelek megszerzése és megtartása. A Flash Platformra épülő és a LiveCycle Enterprise Suite 2 részeként elérhető üzemeltetett szolgáltatás a globális telepítés, karbantartás és skálázhatóság problémái nélkül biztosítja a környezetbe ágyazott együttműködés élményét.

Az Adobe Flash Platform 
Az Adobe Flash Platform a vezető webtervezési és -fejlesztési platform, amely kifejező alkalmazások, tartalmak és videók létrehozására szolgál, és egységes működést biztosít a különböző operációs rendszereken és eszközökön, valamint az internetre csatlakozó asztali számítógépek több mint 98 százalékán fut. A Flash Player 10 szoftvert világszerte a számítógépek 93 százalékára telepítették a kiadás utáni tíz hónapban. A comScore Media Metrix felmérései szerint a világszerte megtekintett online videók 75 százalékát az Adobe Flash technológiával terjesztik, így ez az első számú webes videotechnológia. A jelentős műsorszóró vállalatok, többek között a Disney.com, az MLB.com és a DIRECTV az Adobe Flash Platformra építve juttatja el a videókat a weben keresztül a fogyasztókhoz, és e platform olyan társasági hálózatok alapjául szolgál, mint a YouTube és a MySpace. Az Adobe Flash Platformmal kapcsolatban további információt a www.adobe.com/flashplatform címen talál.  További információért látogasson el a www.adobe.hu webhelyre. Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba! Forrás: Adobe

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram