Az Adobe felvásárolta a Frame.io-t

  A tervek szerint a kollaboratív videószerkesztés magasabb szintre lép az Adobe integrációnak köszönhetően.

  A videó aranykorát éljük. Ha valaki manapság bármilyen videót készít - a szórakoztatástól kezdve az inspiráló közösségi média rövidfilmeken át, az ügyfelekkel kapcsolatot teremtő videókig -, akkor jó eséllyel mondhatjuk, hogy most minden korábbinál részletesebben valósíthatja meg elképzeléseit. Azonban tudjuk, hogy a népszerű videók készítése ritkán működik valamilyen együttműködés nélkül. Ez vezérelte az Adobe-t, hogy megállapodást kössön az iparági vezető videós kollaborációs platform, a Frame.io felvásárlásáról.

   

   

  A Frame.io felhő platformja biztonságos és elegáns módot kínál arra, hogy visszajelzéseket gyűjtsön a videoprodukcióban részt vevő minden érintettől - a rendezőtől a forgatókönyv-felügyelőn át mindazokig, akiknek jóvá kell hagyniuk a végső projektet. Erre talán az a legjobb bizonyíték, hogy a világ számos vezető film- és televíziós stúdiója, valamint Fortune 100 vállalatok is megbíznak a Frame.io szolgáltatásaiban. Ezen a listán az Adobe is szerepel, s már régóta használják a Frame.io-t a weboldalukon, a közösségi médiában és az élő eseményeken használt videókon való együttműködéshez.

  A Frame.io innovatív alapítói, tehetséges és szenvedélyes csapata fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a videókészítést a jövőben még innovatívabbá tegyék. Így például nemrégiben indították el a "Camera to Cloud"-ot, ami a leggyorsabb, legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja annak, hogy a fotóinkat azonnal eljuttassuk a munkatársakhoz, legyenek a világ bármely pontján.

  Az Adobe küldetése, hogy mindenki számára lehetővé tegye a kreativitást. Mivel ennek elengedhetetlen eleme az együttműködés, fontos, hogy a kreatív emberek számára egyszerűvé és hatékonnyá váljon a közös munka, és azokat is be lehessen vonni a munkafolyamatba, akiknek felül kell vizsgálniuk és jóvá kell hagyniuk a végeredményt. A Frame.io csapata ugyanezeket a célokat követi és innovatív ötleteik vannak a létező és jövőbeli feladatok megvalósításához.

  Az üzlet megkötését követően a Frame.io csapata csatlakozik a Creative Cloud csapatához. Az Adobe már korábban elindította a Creative Cloud Libraries-t, amelyek segítségével a csapatok megoszthatják egymással a kreatív összetevőket, kezdve a betűtípusoktól és a színektől a vektorokig és a képekig. Bevezették a Photoshop, az Illustrator és az XD Cloud Documents szolgáltatásait, ahol az aktuális munkák könnyedén megoszthatóak az ügyféllel, aki egyben képes azt véleményezni is. A Frame.io pedig a videók esetén fogja lehetővé tenni ezt a hatékony felhőalapú együttműködést egy világszínvonalú csapat közreműködésével.

   

   

  A Frame.io és a Creative Cloud csapatainak egyesítése izgalmas jövőt teremt majd a videósok számára. A terv szerint az Adobe a Frame.io-t mélyen integrálja a Premiere Pro-ba, az ipar vezető videószerkesztő alkalmazásába. Hosszabb távon is már ambiciózus tervek vannak arra, hogy a fejlett mesterséges intelligencia kiterjesztett használatát a videógyártás részévé tegyék, ezáltal az alkotók és kreatív csapatok még együttműködőbbé és produktívabbá válhatnak. Az innováció pedig nem korlátozódik majd a Creative Cloud alkalmazásokra. A Frame.io hozzáadásával a Creative Cloud elérhető lesz akár külső alkalmazások számára is.

  A tranzakció a hatósági jóváhagyásoktól függően a következő hónapokban zárul le. Az ügylet véglegesítéséig mindkét vállalat továbbra is önállóan fog működni.