Az Adobe és a HTC közösen jelentetik meg a Flash platformot Android telefonokon

SAN JOSÉ, Kalifornia – 2009. június 24. – Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) és a HTC, a mobiltelefon-tervező világvállalat ma bejelentette, hogy az új HTC Hero lesz az első olyan Android telefon, amely támogatja az Adobe® Flash® Platform technológiát. Az új telefon teljesebb webes böngészési élményt nyújt, és lehetővé teszi a mobiltelefon felhasználói számára, hogy megtekinthessék a weben elérhető, Flash-technológiára épülő tartalmak széles körét.

„Mivel a HTC Hero az első Android-eszköz, amely Flash-t is tartalmaz, kulcsfontosságú mérföldkőnek számít az Android és a Flash platform életében. Az internetes videók közel 80%-át az Adobe Flash-technológiája szolgáltatja, a vásárlók pedig akkor is el kívánják érni a gazdag webes tartalmakat, amikor úton vannak” – mondta David Wadhwani, az Adobe platformokért felelős üzleti egységének alelnöke és ügyvezetője. „A HTC-vel kötött együttműködés az emberek számára teljesebb, Flash-alapú webes böngészési élményt nyújt, és a jövő mobiltelefonjait tekintve fontos lépést jelent a Flash Player 10 technológiát alkalmazó webes böngészés terén.”

Az új HTC Hero kulcsfontosságú összetevője a HTC-élménynek, és a HTC mobiltelefonok és eszközök teljesen új generációját jelöli. A felhasználók a webes tartalmak széles körét böngészhetik, és korábban a mobiltelefonok által nem támogatott alkalmazásokat fedezhetnek fel. Az emberek a Flash-technológia segítségével megtekinthetik a YouTube portál videóit, ráadásul a teljes képernyős megtekintéshez elég kétszer egymás után megérinteniük a kijelzőt.
„Az Adobe Flash annyira jelentős, alapvető technológia a webet használó és felfedező emberek számára, hogy teljesen természetes, hogy elsőként az új HTC Hero eszközön jelenik meg” – mondta John Wang, a HTC Corporation marketingigazgatója. „Szeretnénk továbbra is folytatni az együttműködést az Adobe vállalattal, és a Flash Player 10 támogatását a jövőben megjelenő telefonjainkon is biztosítani kívánjuk.”

A HTC Hero hatékony, kompatibilis videolejátszási teljesítményt nyújt a Flash-technológiával, az interaktív tartalmakat pedig az ActionScript® 2.0 teszi elérhetővé. A felhasználók a webes videókat könnyen elsajátítható videovezérlő elemek segítségével élvezhetik és irányíthatják. A nagyméretű MP3 hangfájlok webkiszolgálóról történő folyamatos lejátszása és a fájlok helyi tárolási lehetősége révén a HTC Hero zökkenőmentes zenehallgatási élményt kínál. A Sorenson és az On2 VP6 videokódolás támogatása jobb minőségű videókat biztosít, és lehetővé teszi a meglévő webes tartalmak lejátszását. A Flash platform által a HTC Hero készüléken kínált felhasználói élmény, valamint az Android operációs rendszer bemutatója megtekinthető a www.adobe.com/go/htchero webhelyen.

A HTC részt vesz az Open Screen Project kezdeményezésben

A HTC bejelentette, hogy részt vesz az iparágat átölelő Open Screen Project kezdeményezésben, amelynek célja egy egységes, minden megjelenítő esetében alkalmazható megoldás létrehozása és hozzáférés biztosítása az összes Flash-technológiára épülő webes tartalomhoz a jövőben. A kezdeményezés egyik támogatójaként a HTC az Adobe vállalat mellett több mint 25 iparági vezető vállalattal dolgozik együtt azon, hogy elérhetővé tegyék a Flash Player 10 technológiát, valamint teljes körű webes böngészést biztosítsanak az Android-alapú intelligens telefonokon, illetve más mobil számítástechnikai platformokon és eszközökön. Az Open Screen Project kezdeményezésről további információt a www.openscreenproject.org webhelyen talál.

Az Adobe Flash Platform

Az Adobe Flash Platform beépített eszközök, keretrendszerek, ügyfélprogramok és kiszolgálók teljes rendszere, amellyel a létrehozott webes alkalmazások, tartalmak és videók ugyanolyan minőségben futtathatók számos operációs rendszeren és eszközön. Az Adobe Flash Player szoftveren keresztül elérhető tartalmak az internet-hozzáféréssel rendelkező számítógépek 98 százalékára jutnak el, és az Adobe Flash-technológia a web első számú videós platformja. Emellett a mobilokra készült változat 2008-ban az új mobiltelefonok és -eszközök közel 40%-án biztosította a Flash-technológiára épülő tartalmak megjelenítését. Az Adobe Flash Platformmal kapcsolatban további információt a www.adobe.com/flashplatform címen talál. Az Open Screen Project részeként megfogalmazott, az Adobe Flash Platformra vonatkozó célkitűzésekre vonatkozó részletes információkat a www.openscreenproject.org webhelyen olvashat.
Az Adobe Systems Incorporated
Az Adobe forradalmasítja a világ ötletekkel és információkkal kialakított viszonyát – bárhol, bármikor és bármilyen közegben. További információért látogasson el a www.adobe.hu webhelyre.

A HTC

A HTC Corporation (HTC) a mobiltelefonok iparágának egyik leggyorsabban növekvő vállalata. A cég folyamatosan úttörő tevékenységet folytat az iparágvezető mobilélmény megteremtésében olyan tervezési, használhatósági és innovációs fejlesztésekkel, amelyek hajtóereje, hogy a mobiltelefonok javítsák az emberek életvitelét és kommunikációját. A vállalatot a tajvani tőzsdén a 2498-as azonosítóval jegyzik. A HTC vállalattal kapcsolatban további információt a www.htc.com webhelyen talál.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram