Az Adobe első negyedéves pénzügyi eredményei

A 2009-es pénzügyi év második negyedévében az Adobe 704,7 millió amerikai dollár árbevételt ért el, szemben a 2008-as pénzügyi év második negyedévében elért 886,9 millió dolláros, illetve a 2009-es év első negyedévében elért 786,4 millió dolláros árbevétellel.

„Elégedettek vagyunk a második negyedévben elért nyereséggel és az eredményekkel” – mondta Shantanu Narayen, az Adobe elnök-vezérigazgatója. „Továbbra is olyan kulcsfontosságú üzleti kezdeményezésekbe fektetünk be, amelyek elősegítik az árbevétel hosszú távú növekedését a gazdaság talpra állása után.”

GAAP szerinti eredmények a 2009-es pénzügyi év második negyedévére

Az Adobe GAAP szerint számított, higított részvényenkénti eredménye a 2009-es pénzügyi év második negyedévében 0,24 dollár volt 528 millió részvényre számítva (súlyozott átlag). A 2008-as pénzügyi év második negyedévében a GAAP szerint számított, higított részvényenkénti eredmény 0,40 dollár volt 542,4 millió részvényre számítva (súlyozott átlag), a 2009-es pénzügyi év első negyedévében pedig 0,30 dollár 527,8 millió részvényre számítva (súlyozott átlag).

A GAAP szerint számított működési eredmény 161,4 millió dollárt ért el a 2009-es év második negyedévében, szemben a 2008-as pénzügyi év második negyedévének 260,2 millió dolláros, illetve a 2009-es pénzügyi év első negyedévének 207,9 millió dolláros értékével. Az árbevétel százalékában a GAAP szerinti működési eredmény a 2009-es pénzügyi év második negyedévében 22,9 százalék volt, szemben a 2008-as pénzügyi év második negyedévének 29,3 százalékával, illetve a 2009-es pénzügyi év első negyedévének 26,4 százalékával.

A GAAP szerint számított nettó eredmény 126,1 millió dollárt ért el a 2009-es év második negyedévében, szemben a 2008-as pénzügyi év második negyedévének 214,9 millió dolláros, illetve a 2009-es pénzügyi év első negyedévének 156,4 millió dolláros értékével.

Nem GAAP szerinti eredmények a 2009-es pénzügyi év második negyedévére

A 2009-es pénzügyi év második negyedévének nem GAAP szerint számított eredménye higított részvényenként 0,35 dollár volt. A 2008-as pénzügyi év második negyedévében a nem GAAP szerint számított, higított részvényenkénti eredmény 0,50 dollár volt, a 2009-es pénzügyi év első negyedévében pedig 0,45 dollár.

Az Adobe nem GAAP szerint számított működési eredménye 237,7 millió dollárt ért el a 2009-es pénzügyi év második negyedévében, szemben a 2008-as pénzügyi év második negyedévének 349,6 millió dolláros, illetve a 2009-es pénzügyi év első negyedévének 295 millió dolláros értékével. Az árbevétel százalékában a nem GAAP szerinti működési eredmény a 2009-es pénzügyi év második negyedévében 33,7 százalék volt, szemben a 2008-as pénzügyi év második negyedévének 39,4 százalékával, illetve a 2009-es pénzügyi év első negyedévének 37,5 százalékával.

A nem GAAP szerint számított nettó eredmény 185 millió dollárt ért el a 2009-es pénzügyi év második negyedévében, szemben a 2008-as pénzügyi év második negyedévének 272,7 millió dolláros, illetve a 2009-es pénzügyi év első negyedévének 236,8 millió dolláros értékével.

A 2009-es pénzügyi év harmadik negyedévére kitűzött pénzügyi célok

A 2009-es pénzügyi év harmadik negyedévére az Adobe 665 millió és 715 millió dollár közötti árbevételt, 20,5% és 25,5% közötti GAAP-alapú, valamint 31% és 35% közötti nem GAAP-alapú működési nyereséget céloz meg.

Ezen kívül az Adobe a részvények számát 529 és 531 millió közötti értékre várja. A vállalat továbbá 1 és 3 millió dollár közötti nem működési eredményt céloz meg. Az Adobe GAAP szerint számított adóhányada várhatóan körülbelül 22,5 százalék, nem GAAP szerint számított adóhányada pedig körülbelül 23,5 százalék lesz.
E célok teljesülése esetén a harmadik negyedévben a GAAP szerint számított higított részvényenkénti nyereség a 0,20 – 0,27 dolláros, a nem GAAP szerint számított pedig a 0,30 – 0,37 dolláros tartományban várható.

A GAAP és nem GAAP szerint számított pénzügyi célok egyeztetése e közlemény végén található.

Jövőre vonatkozó állítások közzététele

E sajtóközlemény jövőre vonatkozó állításokat tartalmaz, többek között a bevételre, a működési nyereségre, a nem működési eredményekre, az adóhányadra, a részvények számára, a részvényenkénti nyereségre és az üzletmenet lendületére vonatkozóan, amelyekre kockázatok és bizonytalanságok vonatkoznak, így a valós eredmények eltérhetnek az itt ismertetett adatoktól.

Az ilyen eltéréseket többek között – nem kizárólagos jelleggel – az alábbi tényezők okozhatják:

 • az általános gazdasági és politikai helyzet kedvezőtlen változása azokban az országokban, ahol az Adobe üzleti tevékenységet folytat;
 • a vevői igényeket kielégítő új termékek vagy a meglévő termékek ilyen frissítései fejlesztésének, marketingjének és terjesztésének hiánya;
 • meglévő és új versenytársak által bemutatott új termékek és üzleti modellek;
 • az új üzleti modellekre és piacokra való áttérés kezelésének problémái;
 • az új üzletekből befolyó bevételek előrejelzésének nehézségei;
 • a szellemi tulajdon felvásárlásához, az ezzel kapcsolatos vitákhoz és perekhez kapcsolódó költségek;
 • az Adobe szellemi tulajdonának sikertelen védelme és a harmadik felek jogsértései, a használat, a kiszivárogtatás és a támadások elleni sikertelen fellépés;
 • a múltbeli vagy jövőbeli felvásárlásokból várható előnyök felismerésének hiánya és az ilyen felvásárlások integrálásának sikertelensége;
 • az Adobe értékesítési és terjesztési csatornái hatékony kezelésének sikertelensége;
 • az Adobe üzleti tevékenységének katasztrófák miatti romlása;
 • a nemzetközi tevékenységhez kapcsolódó kockázatok; a devizaárfolyamok ingadozása;
 • a könyvelési alapelvek, adózási szabályok vagy azok értelmezésének esetleg váratlan változásai; az Adobe hírnevének és immateriális javainak károsodása;
 • az Adobe sikertelensége a kulcsfontosságú személyek felvételekor vagy megtartásakor;
 • az Adobe befektetési portfoliójának gyengülése a tőkepiacok hanyatlása miatt;
 • az Adobe pénzpiaci befektetéseihez kapcsolódó piaci kockázatok, valamint az Adobe késztermékgyártókkal fenntartott kapcsolatának megszakítása vagy lezárása.

Az ilyen kockázatok és bizonytalanságok további ismertetését a magánszemélyek az Adobe által az Egyesült Államok tőzsdefelügyeletéhez benyújtott dokumentumokban tekinthetik meg.

Az ebben a sajtóközleményben leírt pénzügyi adatok a jelen pillanatban rendelkezésre álló információk alapján készültek. A mennyiségek eltérhetnek az Adobe által a 10-Q űrlapon feltüntetett, 2009. május 29-én zárult negyedévre vonatkozó jelentésben foglaltaktól, amelyet a vállalat várhatóan 2009 júniusában nyújt be. Az Adobe nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó állítások frissítésére.

Az Adobe Systems Incorporated

Az Adobe forradalmasítja a világ ötletekkel és információkkal kialakított viszonyát – bárhol, bármikor és bármilyen közegben. További információért látogasson el a www.adobe.com webhelyre.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram