Az Adobe bemutatta a Director 11.5 programot

Az Adobe Systems Incorporated ma egy játékfejlesztői konferencián bejelentette az Adobe Director szoftver új verzióját, amellyel a játékfejlesztők, a multimédiás tartalmak fejlesztői és az elektronikus oktatás szakemberei számos új, magával ragadó multimédiás és játékalkalmazások készítését segítő szolgáltatáshoz jutnak. Az új audiomotort, a nagyfelbontású (HD) videót és a fejlett 3D szolgáltatásokat támogató Adobe Director 11.5 gazdag és rugalmas platformot biztosít az online és az asztali számítógépeken használt alkalmazások készítéséhez.

A Director 11.5 új szolgáltatásai közé tartozik az új audiomotor, amellyel a fejlesztők 5.1 surround hangot, a valós idejű keverés használatával pedig hanghatásokat készíthetnek. A H.264 formátum támogatásának és az RTMP-alapú adatfolyamoknak köszönhetően a felhasználók nagyfelbontású videotartalmakat hozhatnak létre. A fejlesztők emellett létrehozhatnak és importálhatnak 3D anyagokat a Google SketchUp és a SketchUp 3D Importer programokkal. Az NVIDIA PhysX motorra épülő fejlett fizikai képességek segítségével továbbá a felhasználók olyan játékokat és szimulációkat készíthetnek, amelyek valódi gravitációt és
más hasonló hatásokat modelleznek.

"A Director 11.5 fontos mérföldkő a küldetésünkben, amelynek keretében fejlett audio- és videoszolgáltatásokat kívánunk biztosítani a játékfejlesztőknek és a multimédiás alkalmazások készítőinek" - mondta Naresh Guptam, az Adobe nyomtatási és kiadási megoldásokkal foglalkozó részlegének alelnöke. "A Director 11.5 vadonatúj audiomotorjával és jó minőségű videóval a játékfejlesztők eddig példátlan 3D online játékélményt nyújthatnak."

"Az Adobe Director egy kiváló platform a lebilincselő, izgalmas 3D Shockwave játékok fejlesztéséhez, amelyek fontos szerepet játszanak a vezető pozíciónk megerősítésében a gyorsan növekvő 3D online játékok piacán" - mondta Rob Small, a legnagyobb, online játékokat tartalmazó weboldal és az Adobe Shockwave modul első számú terjesztője, a Miniclip vezérigazgatója. "Mivel minden 3D játékunkat az Adobe Director programmal fejlesztjük, az új verzióval olyan gazdag játékélményt nyújthatunk, amelyet napjainkban az online játékosok világszerte elvárnak."

Az új szolgáltatások mellett a Director 11.5 a Mac OS X 10.5 Leopard rendszeren szintén fut, valamint továbbra is támogatja a JavaScript és a Lingo nyelvet, amely a Director saját programozási nyelve. A program emellett egyéb funkciókat is kínál a jobb programozási teljesítmény, a könnyen használható felhasználói felület és a külső fejlesztők kiegészítőinek segítségével, amelyek egy bővíthető multimédia-készítő környezetet hoznak létre.

Árak és elérhetőség

Az Adobe Director 11.5 várhatóan 2009 márciusának végétől lesz megvásárolható. A termék többféle operációs rendszeren fut, többek között a Microsoft Windows XP rendszeren a Service Pack 2 csomaggal, a Windows Vista rendszeren és a Mac OS X 10.5 verzióján az Intel-alapú Macintosh rendszereken. Az Adobe Shockwave lejátszó e rendszerek mellett a Mac OS X 10.4 verzióján is fut a PowerPC-alapú Macintosh rendszereken. További információért látogasson el az Adobe magyarországi disztribútotorának honlapjára: www.trans-europe.hu

Az Adobe Systems Incorporated
Az Adobe forradalmasítja a világ ötletekkel és információkkal kialakított viszonyát - bárhol, bármikor és bármilyen közegben. További információért látogasson el a www.adobe.com webhelyre.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram