Az Adobe bejelentette a PDF-fájlok támogatását a mobileszközökre

Az Adobe Systems Incorporated a GSMA Mobile World Congress rendezvényen jelentette be az új Adobe Reader Mobile SDK szoftverfejlesztői csomagot, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy olyan mobiltelefonokat és kézi eszközöket kínáljanak, amelyekkel egyszerűen letölthetők, kezelhetők és megjeleníthetők a PDF-tartalmak és az elektronikus könyvek. Az új szoftvermotor támogatja az Adobe tartalomvédelmi technológiáját, az áttördelhető PDF-technológiát, valamint a kiadók által széles körben támogatott, XML-alapú elektronikus könyvszabványt, az EPUB fájlformátumot.

Az Adobe Reader Mobile SDK-t támogatva számos vállalat, köztük a Bookeen, az iRex Technologies, a Lexcycle, a Plastic Logic, a Polymer Vision Ltd. és a Spring Design, jelentett be terveket arra vonatkozóan, hogy a 2009-es év során olyan eszközöket vagy alkalmazásokat jelentet meg, amelyek az Adobe új technológiáját alkalmazzák. Az Adobe Reader Mobile motorja már része a Sony forradalmian új Reader Digital Book termékének.

Az Adobe Reader Mobile SDK támogatja az áttördelhető PDF-fájlok technológiáját, ahol a szöveg automatikusan a képernyő méretéhez igazodik, így a digitális tartalmat az olvasók számos eltérő eszközön jeleníthetik meg úgy, hogy közben megmarad az elrendezés egységessége és javul az olvasási élmény. Az EPUB fájlformátum újonnan elérhető támogatása révén világszerte felgyorsulhat az elektronikus könyvek megjelenési üteme a mobileszközökön. A fogyasztók a tartalmat az Adobe Reader Mobile szoftvert támogató eszközökre vezeték nélküli kapcsolaton vagy a PC és Macintosh rendszereken futó Adobe Digital Editions, az Adobe népszerű, digitális kiadások olvasására és kezelésére alkalmas asztali alkalmazása segítségével szerezhetik be.

Az Adobe Reader Mobile SDK révén az Adobe tovább bővíti a PDF-tartalmak elérhetőségét, így a mobileszközök felhasználói könnyebben hozzáférhetnek útközben a tartalomgazdag digitális kiadványokhoz - mondta Kevin M. Lynch, az Adobe Acrobat termékcsaládért felelős alelnök és ügyvezető. A fogyasztók olyan tartalmat kívánnak, amely jól néz ki a kis képernyős eszközökön, a kiadók pedig biztosítani szeretnék, hogy a megjelenítési élmény tovább erősítse a márkatudatot és - ahol szükséges - megvédje a tartalmat. Az új szoftvermotor teljesíti mindkét elvárást.

Az áttördelhető PDF és az EPUB formátum újonnan elérhető támogatása gazdagabb olvasói élményt biztosít a digitális könyvek szerelmesei számára - mondta Steve Haber, a Sony Electronics digitális olvasóeszközökkel foglalkozó üzletágának elnöke. A Reader támogatja az Adobe Reader Mobile SDK csomagot, és lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy számos forrásból, köztük könyvtárakból is beszerezhessék az elektronikus könyveket. Célunk egy nyílt tartalomkörnyezet kialakulásának segítése, amely biztosítja az ügyfelek számára a Reader olvasóeszközök maximális kihasználását és élvezeti értékének növelését.

Az Adobe Reader Mobile SDK kifinomult képességei nagyban javítják a Stanza szolgáltatásait, mivel a PDF és EPUB esetében rugalmas jogkezelést biztosít, például a kereskedelmi forgalomban kapható könyvek könyvtárakból történő kölcsönzését - mondta Marc Prud'hommeaux, a Lexcycle vezérigazgatója. A Stanza 1,3 millió felhasználóval rendelkezik a világ 60 országában, ezzel is bizonyítva, hogy a digitális olvasás már világszintű jelenséggé vált, és az olyan következő generációs eszközök, mint az iPhone és az iPod Touch jelentős szerepet játszanak majd az olvasás jövőjében.
Az Adobe tartalomvédelmi technológiájának beépített támogatásával a kiadók megbízhatnak az elektronikus könyvek és más digitális kiadások másolásvédelmében. Az Adobe Content Server 4 lehetővé teszi a kiadók, a kereskedők, a könyvtárak és más közzétevők számára, hogy megvédjék a PDF- és EPUB-tartalmakat a számítógépeken és egyéb eszközökön. Az Adobe tartalomvédelmi technológiájával és az Adobe Content Server 4 termékkel kapcsolatban további információt a www.adobe.com/products/contentserver webhelyen talál.

Elérhetőség

Az Adobe Reader Mobile 9 SDK, amely a korábbi Adobe Reader LE 2.5 technológia szerepét veszi át, már elérhető és beépül a licencelők által készített eszközökbe és intelligens telefonokon futó alkalmazásokba. A szoftvermotor része az Adobe dokumentumkezelő megoldáscsaládját kiszolgáló megoldásoknak, többek között az Adobe Acrobat 9 termékcsaládnak és az Adobe Reader 9 szoftvernek. Az Adobe Reader Mobile SDK licencelésével kapcsolatban további információt a www.adobe.com/devnet/readermobile webhelyen talál.

Forrás: www.adobe.com

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram