Az Adobe az IBC 2018-on mutatja be a legújabb videós innovációit

  Az Adobe egyben egy újabb lépést tett a platformfüggetlen videószerkesztés irányába is.

  Az Adobe számos újdonságot jelentett be az Adobe Creative Cloud-hoz, amelyek a produkciós folyamatokat tovább gyorsítja és nagyon erőteljes eszköztárat kínál a filmkészítők és a vidós profik számára ahhoz hogy a kreatív vízióik valósággá váljanak.

   

   

  A frissítések tartalmazzák az Adobe Sensei alapú animációkat, intelligens audio restaurációs eszközöket, szelektív fényelő lehetőségeket, haladó adatvezérelt motion-graphics sablonok és teljesekörű VR 180 támogatást. Ezek az új lehetőségek a filmkészítők és a profi videósok számára biztosítják, hogy több időt tölthessenek a kreatív lehetőségekkel és jóval kevesebbet az ismétlődő szerkesztési feladatokkal.

  Az Adobe Premiere Pro, az After Effects és más Creative Cloud alkalmazások már alaptartozékai a “Hollywood-worklfow”-nak, többet között az “Atlanta”, a “Stranger Thing”, a “Mindhunter” sorozatokban, az “RBG” nevű dokumentumfilmben, vagy olyan zenei videókban, mint pl. Childish Gambino: “This is America” vagy Jason Mraz: “Have it all”.

  “A videósoknak sokszor gyenge minőségű de hatalmas listányi alapanyagokból kell gyorsan és jót varázsolniuk” - mondta Stever Warner, az Adobe digitális videó / audio elnöke. “A legújabb Creative Cloud kiadás olyan új innovációt és képességeket kínál, ami megoldás ezekre a kihívásokra és a gyakori feladatokat különösen gyorsabbá és könnyebbé teszi.”.

  Az Adobe nemrég mutatta be a Project Rush nevű projektjét, ami az első minden egyben, teljesen eszközfüggetlen videószerkesztő alkalmazás, elsősorban az online tartalomgyártók számára. A Project Rush egy letisztult és intuitív felhasználói élményt valósít meg, ahol az online tartalmak létrehozása és megosztása könnyebb mint valaha, miközben mindez a Premiere Pro és az After Effects technológián alapul (a Project Rush projektek egyszerűen megnyithatóak Premiere Pro-ban is). Az alkalmazás jelenleg még béta állapotban van, megjelenési később várható még az idén.

   


   

  A várható újdonságok:

  Újfajta animációs módszerek - formázzunk layereket új dinamikus alakzatokká az új Mesh Sculpting módszerekkel, ahol csavarható, hajlítható, méretezhető egyszerre az objektum az After Effects-ben.

   

   

  Az Adobe Sensei-re épülő mesterséges intelligenciának köszönhetően egy webkamera élő képére a Character Animátor új Characterizer funkciójával bármilyen előre defíniált vagy magunk által létrehozott stílust, art style-t használhatunk, így a stílusnak megfelelővé válik az élő kép:

   


   

  Jobb, tisztább hangzás

  Azonnal javíthatjuk a felvételek audio részeinek a minőségét az intelligens cleanup eszközök használatával, mint pl. A DeNoise, a DeReverb. Ezekkel nemcsak a nemkívánatos háttérzajok, hanem az felvételben nemkívánatos zengések is intelligens módon minimalizálhatóak az adaptív algoritmusokkal.

  Színek kontrollálása

  Vegyük ki a próbálgatás faktort a görbék állítgatásából és hozzunk egyszerűséget és precizitást az új szelektív color grading és színmenedzsment lehetőségekkel, melyeket megtalálunk a Lumetri Color eszközök között a Premiere Pro-ban és az After Effects-ben.

   

   

  Konvertáljuk az adatokat egy történetté
  Dobjuk be az táblázatokat egy motion graphics sablonba, s az információs vizális dinamikus formában jelenik meg az After Effects adatvezérelt infografika lehetőségének köszönhetően.

  3D videó kezelése
  A 180 fokos videók teljes körűen kezelhetőek már az Premiere-ben és az After Effects-ben, teljesen optimalizálva a videós platformok előírásaihoz.

  Gördülékenyebb együttműködés

  Hívjunk meg csoportokat vagy egyedi alvállalkozókat a Team Project-be és érjünk el könnyen más csapattagokat a vállalati céglistából, vagy hozzunk létre és mentsünk új alkotói csoportokat.

  Adobe Stock workflow fejlesztések

  Keressünk és rendezzünk a több millió minőségellenőrzött, korszerű 4K és HD felvétel, professzionális motion-graphics sablon, stb között közvetlenül a Premiere Pro és az AE Essential Graphics paneljéről.

   

  Az IBC-n bemutatott újdonságok várhatóan még az idén megjelenő Creative Cloud frissítésben fognak megjelenni.