Az ABBYY bejelentette a FineReader 12 Engine-t

  A szövegértelmezést most már mesterséges intelligencia is segíti.

  Az intelligens tartalomszolgáltatások vezetője, az ABBYY bejelentette a következő generációs Finereader Engine 12 software development kit-et (SDK), mellyel a cégek a szövegfelismerést, a PDF konverziót és az adatrögzítést funcionalitás beintegrálhatják a felhőben, helyben vagy virtuális gépeken futtatott saját szoftvereikbe.

   

  A FineReader Engine 12 szoftvercégek, rendszerintegrátorok és nagyvállalatok számára kiszélesíti az olyan modern cloud platformokon, mint az Amazon AWS-en vagy a Microsoft Azure-on kínált alkalmazások és szolgáltatások lehetőségeit. A virtuális környezetek, mint a VMWare Workstation, az ESXi, a Docker konténere és az Oracle VM Virtualbox mind támogatottak.

  Az SDK ezen verziója most már a Japán nyelv felismerését is haladó szinten végzi, de megjelent a felismerendő nyelvek körében a farszi (perzsa) is. Fejlődött a layout rekonstrukciós algoritmus is, ami különösen üzlet dokumentumok esetén bír nagy fontossággal. Az új klasszifikáció modul már gépi tanulást és NLP-t (Natural Language Processing) használ arra, hogy a dokumentumokat a legapróbb részletekig értelmezze.

  Az SDK az alkalmazások számára továbbra is biztosítja a haladó és pontos szövegfelismerést, a PDF konverziót, a szkennelt dokumentumok konvertálását PDF, PDF/A, Word vagy Excel formátumba, de képes a szöveges adatok leolvasására fotókról, screenshotokról, ipari kijelzőkről, autós infotainment rendszerekről is. Az alkalmazások képesek a TIFF könyvtárakat PDF, PDF/A, Word vagy más formátukba konvertálni és a mezők értékeiből pontos, újra dinamikusan használható kivonatokat készíteni.

  Ehhez adjuk hozzá az új kimeneti dokumentum formátumokat (PDF 2.0, PDF/UA, HTML 5) és láthatjuk, hogy új megoldásokkal új szolgáltatásokat képesek nyújtani a cégek, akár teljesen új piacokon is.

  Az ABBYY FineReader Engine 12 for Windows mostantól elérhető, a Linux és a Mac verzió pedig 2018. június - július folyamán érkezik.