Autodesk termékbejelentések a Mac OS X operációs rendszerre

Az utolsó San francisco-i Macworld szakkiállításon az Autodesk bejelentette, hogy elkészítette három szórakoztató, multimédia és design felhasználásra szánt 2D és 3D szoftverét az Apple Mac OS X operációs rendszerre.

Az Autodesk Toxik 2009 ideális kiegészítője a Autodesk Maya 3D alkalmazásnak - egy node-alapú integrált kompozitáló és 2D vizuális effektprogram filmes és broadcast célú felhasználásra. A Toxik 2009 nagy hatékonyságú, munkacsoportos felhasználásra készített szoftver, ami mostantól a sztereoszkopikus filmkészítést is támogatja. A szoftver megjelenése 2009 márciusában várható.

Az Autodesk Mudbox 2009 egészen intuitív módszert használ a 3D modellek festéséhez, textúrázásához és retusálásához. A program szakít a hagyományos technikai-szemléletű megközelítéssel és a szobrászatban is alkalmazott organikus ecset-alapú eszközöket kínál a teljes művészi szabadság kibontakoztatásához a modellek kialakítása és textúrázása során. Megjelenésére 2009 februárjában számíthatunk.

A harmadik OS X-re portolt alkalmazás az Autodesk ImageModeler 2009, amellyel fotókból készíthetünk élethű 3D modelleket. Ez az építészek, designerek, játéktervezők számára egy újfajta 3D modellezési lehetőség, a nagy pontosságú végeredmény eléréséhez mindössze néhány dolgot kell beállítanunk három könnyen elvégezhető lépésben. Az Autodesk ImageModeler 2009 szintén 2009-ben februárjában jelenik meg.

A lépéssel az Autodesk tovább bővítette az egyre népszerűbb Apple Mac OS X operációs rendszerre készített kreatív szoftver arzenált, miközben a már létező OS X verziók fejlesztése is tovább folyik: már kapható az ipari standardnak számító 3D modellező, animációs és renderelő szoftver, a Maya 2009-es verziója, és a Stitcher Unlimited 2009, amivel 360 fokos panorámafotókat készíthetünk.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
szoftver.hu

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram