Adobe XD - Márciusi újdonságok

  Az Adobe új funkciókat jelentett be az Adobe XD-hez, többek között Photoshop és Sketch fájlok beolvasását, szimbólumok másolását, csoportelemek szegélyezését, valamint a rajztábla görgetésének gyorsítását. 

  Egyszerű Photoshop integráció

  Az XD egyszerű és gyors lehetőséget biztosít a Photoshop fájlok interaktív prototípusokká történő átalakításához. Visszajelzést kaphatunk és megismételhetjük a design-t az alkalmazáson belül. A Photoshop fájl beolvasásához egyszerűen nyissuk meg a PSD fájlt a CMD-O paranccsal vagy pedig a Fájl menüben válasszuk a Megnyitás menüpontot. A fájlunk automatikusan új XD fájlformátumba konvertálódik a vászonnal, rétegekkel és egyéb dolgokkal együtt. 

  Fontos, hogy a Photoshop és az XD jelentősen különböző funkciókkal rendelkeznek. 

   

  Szimbólumok másolása dokumentumok között

  A szimbólumokat kimásolhatjuk egy XD dokumentumból, majd pedig beilleszthetjük azokat egy másikba. Ezidáig a lemásolt szimbólumokat csoportként illeszthettük be, ami egy további lépést követelt meg a szimbólum újbóli konvertálásához. Mostantól a másolt szimbólumok másik dokumentumba történő beillesztése szimbólumként történik, majd pedig hozzáadódnak az assets panelhez.

  A másolt és beillesztett szimbólumok jelenleg nem maradnak kapcsolatban a linkelt dokumentumok között – mindegyik másolat független. Nagyon sok kérést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy maradjon meg a kapcsolat linkelt szimbólumok esetén dokumentumok között, ez a funkció várhatóan a közeljövőben kerül megvalósításra. 

  PasteSymbol.gif

  Csoportelemek szegélyezése

  Folyamatosan azért dolgozunk, hogy felgyorsítsuk a munkafolyamatot. Az új verzióval egyszerre módosíthatjuk a csoportelemek kitöltését és körvonalát. Korábban egyesével kellett módosítani az egyes elemek kitöltését és körvonalát. Ez egy nagyon hasznos megoldás ha ikonokkal dolgozunk vagy olyan egyéb helyzetekben, ahol nagyon sok különböző kitöltést és körvonalat kell módosítanunk.

  StyleGroup.gif 

  Rajztábla görgetésének fejlesztése

  A rajztábla görgetése sokkal egyszerűbb lett, amit közvetlenül a vászonon tehetünk meg. Ha a rajztábla függőleges görgetéssel van megjelölve, akkor a viewportot az új vászon füllel szerkeszthetjük, amely a rajztáblán található. 

  ChangeViewport.gif

  Sketch fájlokkal történő munkavégzés

  Mostantól beolvashatjuk Sketch terveinket XD-be, a koncepcióból pedig az eddigiekhez képest sokkal gyorsabban lesz prototípus. Nyissuk meg Sketch fájlunkat az XD-ben, a megnyitott fájl pedig automatikusan konvertálásra kerül vászonnal, rétegekkel és effektekkel együtt. 

   

  További információ a Sketch fájlokkal kapcsolatban a következő oldalon található.

  UX közösség

  Közösségi oldalaink: 
  Twitter (#AdobeXD)
  Facebook ahol videókat, frissítéseket továbbá válaszokat találhatunk a különböző felmerült kérdésekre.