Adobe-McAfee együttműködés

Az Adobe és a McAfee közösen dolgozik egy új adatvédelmi technológiával felvértezett terméken, mely elsődleges funkcióját tekintve a vállalatok belső hálózatát védené meg az adatszivárgástól. A két cég együttműködésének értelmében a mérnökök összefésülik az Adobe másolásvédelmi technológiáját (DRM) a McAfee biztonságtechnikai vállalat adatvesztés elleni védelmi rendszerével (DLP, data loss prevention), ezáltal a szoftver felhasználói alaposabban korlátozhatják majd a különlegesen kényes tartalmú dokumentumok elérhetőségét és az azokhoz történő hozzáférést. A DRM és a DLP összeboronálásnak technikai részleteivel kapcsolatban egyelőre egyik cég sem nyilatkozik, az új védelmi mechanizmust a jövő hónapban fogják bemutatni a McAfee Focus 09 szakkonferenciáján Las Vegasban.

A megállapodás magában foglalja még a McAfee Security Scan kártékony programokat kutató védelmi alkalmazás népszerűsítését is: az Adobe Readert és a Flash Playert letöltő felhasználóknak a cég felajánlja majd a biztonsági szoftver opcionális telepítését.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
ITCafe

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram