Adobe Lightroom vs. Apple Aperture

Az InfoTrends független piackutató cég közzétette legújabb felmérési adatait a fotószerkesztő, menedzselő és archiváló szoftverek használatával kapcsolatban.

1045 profi Mac-es használó fotóst kérdeztek a szoftverhasználati szokásaikról az USA-ban. A számok egyértelmű egyértelműen kifejezik a viszonyokat: a 2007-es felmérés során kétszer volt népszerűbb az Adobe Photoshop Lightroom az Apple Apperture-höz képest, míg a 2008-as eredmény már háromszoros különbség volt az Adobe fotószerkesztő javára.

Ezek után a véglegesített 2009-es eredmény sem meglepő: a Lightroom idei eredménye közel négyszeres népszerűséget mutat az Aperture-höz képest.

Az adatokat John Nack, a Photoshop vezető termékmenedzsere tette közzé a blogján, az alábbiakkal kommentálva a sikert: „Az Adobe-nál nagyon örülünk a Lightroom sikereinek, ebben nagy szerepe volt a termék köré kiépült lelkes és nagyszerű közösségnek is. A fejlesztőcsapat tele van friss fejlesztési tervekkel, folyamatosan fejlesztjük a szoftvert, így a jövő is hasonlóan sikeres lesz.”

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Adobe blog

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram