Adobe Illustrator CC - Márciusi újdonságok

  Itt van a tavasz, és a jobb idővel egyidejűleg megjelent az Illustrator CC új verziója. Nagyfelbontású képernyőn használjuk az Illustratort és szeretnénk, ha be tudnánk állítani a szerkeszőpontokat, határolókereteket vagy fogópontokat? Gyakran szerkesztünk PDF fájlkokat Illustratorban és szeretnénk, ha egyszerre gyorsabban tudnánk több oldalt módosítani? Szeretnénk az Illustrator CC használatával CSV fájlokat egyesíteni?

  Az Illustrator legújabb verziója a következő újdonságokat tartalmazza:

  A képernyőn megjelenő szerkesztőpontok, fogópontok és határolókeretek méretének növelése

  Mostantól növelhetjük a képernyőn megjelenő szerkesztőpontokat, fogópontokat, és határolókereteket. Ez különösen nagyfelbontású képernyőn történő munkavégzés esetén nagyon hasznos, melynek használatával a szerkesztőpontok, fogópontok és határolókeretek jobban olvashatók. Akkor is nagyszerű lehetőség, ha nincsen nagyfelbontású képernyőnk, beállíthatjuk a szerkesztőpontok, fogópontok és határolókeretek megfelelő méretét. További információ.

  Ai-anchor-point.gif

  Többoldalas PDF fájlok egyszerű importálása

  Mostantól egy többoldalas PDF fájl összes oldalát egyszerre szerkeszthetjük és importálhatjuk. Választhatunk egy oldalt, oldaltartományt, vagy pedig a PDF összes oldalát.

  Ez elsősorban azon designerek számára hasznos, akik gyakran szerkesztenek Illustratorban PDF dokumentumot. Időt takaríthatnak meg a PDF tartalmának importálásával.
  További információ.

  Ai-import-multipage-PDF.gif

  Adategyesítés CSV fájlok használatával

  Az Illustrator CC-vel már korábban is lehetséges volt az adategyesítés. Különböző design változókat hozhattunk létre, különböző szöveggel vagy grafikával a Változók Panelen. Az egyetlen korlátozás a támogatott fájltípus volt, ami ezidáig kizárólag XML fájl volt. Mostantól az adategyesítéshez már használhatunk CSV fájlokat is. További információ.

  Ai-data-merge.gif

  Dropbox Smart Sync fejlesztések

  Továbbfejlesztettük a Dropbox Smart Sync-et. Az új funkció lehetővé teszi a felhasználóknak a Dropbox fájlok böngészését az egész fájl letöltése nélkül. 

  Az előző verziókhoz hasonlóan javítottuk a különböző hibákat, illetve növeltük a program stabilitását. Ha esetleg konkrét javaslatunk van, hogy mit szeretnénk látni a következő verzióban, vegye fel velünk a kapcsolatot az Illustrator User Voice oldalán.