Adobe Flash Access 2.0

­A 2009-es amszterdami IBC szakkiállításon az Adobe bejelentette a Flash Access 2.0-t. A korábban Media Right Management Server néven ismeretes termék egy skálázható és sokoldalú tartalomvédelmi megoldás on-line Flash videók és más interaktív tartalmak védelmére és árusítására.

A Flash Access 2.0-val védett tartalmak teljes biztonsággal lejátszhatóak majd a következő generációs Adobe Flash Player-en, ez 2010 elejére várható. A Flash Access 2.0 többféle üzleti modellt fog támogatni, beleértve az elektronikus árusítást, kölcsönzést, video-on demand szolgáltatást, a streaming-et vagy a fájlletöltést.

Az Adobe Flash Access 2.0 robusztus kriptográfiai módszerei teljes biztonságot nyújtanak majd a digitális tartalmak számára. A tartalom továbbítására többféle vezérlési lehetőség lesz beállítható: pl. csak egyféle eszközön játszható le, vagy egyetlen domain-en keresztül tekinthető meg a videó.

A rendszer támogatja a szabványos MPEG-4 (H.264) és az Flash video (FLV) formátumot, legyen szó akár progresszíven letölött, akár stream-elt vagy letöltött anyagról. A védett tartalom a böngészőn kívüli, Adobe AIR-ben fejlesztett RIA (tartalomgazdag alkalmazások) programokkal is lejátszható lesz. Így egy platformfüggetlen korszerű környezetben férhetünk hozzá információkhoz interaktív felhasználói felületeken keresztül.

Az Adobe Flash Access 2.0 SDK-ként lesz elérhető, így könnyedén lesz integrálható már létező szoftverkörnyezetbe.

Megjelenése 2010 első félévében várható.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Digital Arts

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram