Adobe CC - 2021-től kizárólag Windows-on! *ÁPRILISI TRÉFA*

   

  *ÁPRILISI TRÉFA* - Megdöbbentő bejelentést tett az Adobe, mellyel, jól időzítve a Corel Graphics Suite 2019 hivatalos, Mac OS alatt futó natív verziójának megjelenésével egy időben rukkolt elő. Paul Trani, a Creative Cloud senior evangélistája a cég “Experience Festival” nevű online rendezvényének beharangozó előadásán jelentette be, hogy a Creative Cloud 2021 április 1-től elhagyja a Mac OS platformot.

  apple.jpg

   

  “Látjuk a versenytársak erősödését a platformon, miközben látjuk az Apple háttérbe szorulását az asztali rendszerek piacán, miközben a cég már réges-rég óta Intel alapú architektúrát használ, ami tökéletesen alkalmas a Windows aktuális verziójának a futtatására. Már évekkel ezelőtt feltettük magunknak a kérdést, hogy “mi lenne, ha”, de a felhasználói visszajelzések alapján csak most szántuk rá magunkat a döntésre. A Creative Cloud for MacOS fejlesztését 2021 áprilisában leállítjuk, a fenti dátum után kizárólag hibajavítások lesznek elérhetőek a platformon, a frissebb CC verziók a fenti dátum után kizárólag Windows rendszert futtató számítógépeken fognak érkezni.”

  Az Apple egyelőre nem reagált az Adobe bejelentésére, ám iparági pletykák szerint az Adobe döntése egy licensz használat-jogi vita következménye, amit a MacOS tavaly augusztusi “4PR1LF00L” kódnevű frissítése indított el.

  A MacOS támogatás az Adobe ígérete szerint 2025-ig elérhető lesz a már feltelepített CC verziókra, a termék ezután hivatalosan is “end of life” státuszba kerül.

   

  *ÁPRILISI TRÉFA*