Acrobat 2017: PDF szerkesztés az örökkévalóságnak

  Az elmúlt években leginkább arról születtek cikkek az Adobe háza tájáról, hogy egy bátor lépéssel a teljes szoftver - portfólióját átültette felhő alapokra, és ez az irány - legyen bármilyen előremutató is - sokakat elriasztott az Acrobat-tól, és sajnos kevesekhez jutott el az az információ, hogy ez a felhőbe költözés az Acrobat szoftvereket csak részben érintette. Ismerd meg az alábbi cikkben az Acrobat örökérvényű változatát.

  Adobe_Remix_EVB_2_5.jpg

   

  Az Acrobat egyértelműen a PDF kezelés koronázatlan királya, hiszen ki értene jobban ehhez a formátumhoz, mint maga az Adobe - a PDF formátum megalkotója?

  Ugyanakkor az elmúlt években leginkább arról születtek cikkek a szoftvercég háza tájáról, hogy egy bátor lépéssel a teljes szoftver - portfólióját átültette felhő alapokra, és ez az irány - legyen bármilyen előremutató is - sokakat elriasztott az Acrobat-tól, és sajnos kevesekhez jutott el az az információ, hogy ez a felhőbe költözés az Acrobat szoftvereket csak részben érintette. Az Acrobat Document Cloud mellett a cég ugyanis a mai napig a piacon tartja az örökérvényű változatot is: ez az Acrobat 2017 - a jelenleg elérhető leghatékonyabb PDF kezelési alternatíva, mely továbbra is két változatban: Acrobat Standard és Acrobat Pro funkcionalitással szerezhető be.

  Pedig az Acrobat 2017 egy olyan figyelemreméltó ága az Acrobat családfának, ami amellet, hogy együtt fejlődik az alapszoftverrel - így naprakész tud maradni a mindennapok hardver és szoftverkörnyezetében is - a piacnak továbbra is egy olyan szegmensét képes célozni, ahol fontos az offline használat lehetősége is. Ráadásul ez esetben a felhő alapú DC-hez képest korlátozott felhőszolgáltatások nem teremtenek olyan mardosó hiányérzetet, mint amit mondjuk a Creative Cloud esetében érezhetnénk egy hasonló helyzetben.

  Az alapszoftver funkciógazdagsága jelenleg a felhőalapú nagytestver (DC) 2017 - es kiadását tükrözi vissza, azaz az Acrobat XI-ben megtalálható alapfunkciók mellett további komoly fejlesztések is kerültek bele.
  Ezek közül kiemelendő a beszkennelt dokumentum PDF kimenetének az azonnali szerkesztési a lehetősége, ám számos további újdonság is megtalálható benne. A teljesség igénye nélkül megemlíthető például a “külsős” felhőtárhelyek (dropbox, box, onedrive) támogatása, a fejlesztett PDF összehasonlító funkció és a vadonatúj listakészítő eszköz, amellyel automatikusan alakíthatóak át a dokumentum bekezdései számozott vagy speciális kezdőkarakterrel induló lista-elemekké.

   

  adobe-acrobat-pro-dc-24-700x393_0.jpg

   

  A XI-es változathoz képest teljesen megújult felhasználói felület is, amitől nem csupán sokkal áttekinthetőbbé (és a felület színsémáinak köszönhetően szebbé) vált a szoftver, hanem az érintőképernyős munkaállomások támogatása is megoldottá vált. Az új Acrobat átgondolt felületen a legtöbb alapfunkció egyetlen kattintással elérhető, így a dokumentumok szerkesztése, konvertálása, összeállítása akár táblagépeken is egészen egyszerűvé válik.

  Az újdonságokon túl az Acrobat 2017 természetesen mit sem veszített a funkciógazdagságából: a korábbi változatokban összegyűlt minden tudás megmaradt, így megtalálható a dokumentumkönyvtárak indexelt tartalmában való villámgyors keresés lehetősége, PDF űrlapok egyszrű létrehozása (akár közvetlenűl Office dokumentumból), de továbbra is elérhető a kiemelkedően működő egyedi OCR szolgáltatás, valamint a digitális aláírás és a dokumentumon folytatott kollaboratív munkamenetek támogatása is. Az Acrobat 2017 továbbra is a papírmentes iroda lehetőségét hirdeti.

  Így talán érthető, hogy a felsorolt funkciók összességét tekintve talán nem is olyan nagy hiányosság, hogy a Document Cloud online szolgáltatásai hiányoznak ebből a változatból: hiszen az integrált third-party szolgáltatások mellet máris nélkülözhető az Adobe által adott 2 Gb. tárhely - a hordozható kezelőfelület pedig okafogyottá teszi a jó öreg acrobat prémium szolgáltatásait. Ugyanakkor az örökös változat megvásárlása nem zárja ki azt, hogy Adobe ID-t készítsen a felhasználó és - korlátozott funkcionalítással ugyan - de használja az Adobe olyan mobilra optimalizált szolgáltatásait, mint az Adobe Reader, az Adobe Fill and Sign, Adobe Sign és az Adobe Scan.

  Az Acrobat 2017 örökös licence egy rendkívül jó ár-érték arányú termék, ami úgy tud innovatív maradni, hogy közben megtartja a legtöbb felhasználóban a mai napig megmaradt, a szoftver birtoklás iránti vágyat kielégítő igényt - mégpedig úgy, hogy nem tartalmazza az alternatív PDF kezelő szoftverek helyenként fájó hiányosságait. Ráadásul az Acrobat 2017 Standard és Pro változata egyaránt megállja a helyét kis és nagyvállalati környezetben is.

  +1 érv az örökös verzió mellett:

  Az Adobe Acrobat 2017 örökös verziója 2018. február 28-ig kedvező konstrukcióval lehet a Tiéd.

  Amennyiben szeretnél tájékoztatást az ajánlatról, töltsd ki az alábbi űrlapot: