A Wacom Új Cintiq táblagépet jelentett be Szakértők és Diákok számára

  Az új belépő szintű optimalizált funkciókkal rendelkező kreatív pen display-t elsősorban fiatal művészek és tervező diákok számára ajánlják.

  Cintiq-16-e-mail-header_0.png

  Las Vegas, Nevada – 2019. Január 08. – A Wacom a mai Vásárlói Kiállításon (Consumer Electronics Show) egy új fajta kreatív pen display-t jelentett be. A Wacom Cintiq 16 egy fantasztikus eszköz digitális vázlatok, illusztrációk készítéséhez valamint műszaki rajzoláshoz. Megtestesíti a Wacom 35 éves tapasztalatát és szakértelmét a termékfejlesztésben, amelyek a kreativitást természetesebbé és hatékonyabbá teszik. Az új Cintiq táblagépet elsősorban olyan fiatal, kreatív szakembereknek, kreatív felhasználóknak, művészeknek és szenvedélyes hobbifelhasználóknak készítették, akik egy megbízható Wacom tapasztalatot szeretnének, azonban nincs szükségük a Cintiq Pro termékekben található valamennyi fejlett funkcióra. A Cintiq ezenkívül vonzó lehetőséget biztosít az újítani vágyó jelenlegi kreatív pen tablet felhasználóknak, illetve a feltörekvő kreatívoknak, akik először szeretnék kipróbálni a Wacom tollat vagy kijelzőt. Az új modell ajánlott kiskereskedelmi ára 213 000 forint. Az opcionálisan megvásárolható állvány ára pedig 29 000 forint.

  Faik Karaoglu a Wacom Kreatív Üzleti Részlegének alelnöke szerint a Wacom digitális tollai és kijelzői mára már nélkülözhetetlenné váltak a kreatív szakemberek számára, most pedig ugyanazt a toll-technológiát, minőséget és szakértelmet biztosítjuk azok számára, akik már korábban is szerették volna, de az anyagi helyzetük nem tette lehetővé a Wacom összes funkciójának a használatát. Véleményünk szerint ez egy tökéletes megoldás a kezdő kreatívoknak, diákoknak, műszaki rajzolóknak mind az építészetben mind ipari és egyéb tervezésben illetve egyéb mérnöki munkavégzésben, sőt azon kreatív szakemberek számára is ideális, akik második eszközként szeretnék használni az irodájukba vagy a stúdiójukba. 

  A Cintiq 16 a Wacom Pro Pen 2 technológiát foglalja magában, amely professzionális szintű toll-technológiát biztosít megfizethető áron. 8,192 nyomásérzékenységi szintet és dőlésszöget biztosít példátlan pontossággal és precizitással. A Wacom EMR (Elektromágneses Rezonancia) technológiához nem szükséges pen akkumulátor vagy újratöltés. Az 1920 x 1080 felbontású full HD kijelző 72 százalék NTSC színt biztosít, edzett üveg tükröződésmentes bevonattal, és egy természetes, papírszerű tapintással. A Cintiq 16 egy vonzó, de egyben szilárd design-t biztosít, megkönnyíti a Cintiq beolvasztását a munkakörnyezetbe, az egyedi 3-1-es kábelcsatlakozással, amely csupán minimális zsúfoltsággal jár. Az új Cintiq tökéletes megoldás azoknak a felhasználóknak, akik munkaterületüket digitális toll és egyéb eszközök segítségével kívánják testreszabni.

  A Cintiq 2001-es bemutatásával a Wacom volt az első vállalat, amelyik kreatív pen display-t készített. Ezeket főként animált filmek készítésére, játékok fejlesztésére és ipari tervezésre használták. A Wacom Cintiq vagy Cintiq Pro használatával versenyezhetünk a hagyományos médiumokkal. Természetes és intuitív, felgyorsítja a munkavégzést, valamint lehetővé teszi a közvetlen együttműködést. Tökéletes megoldás illusztrációhoz, grafikus tervezéshez, fotó retusáláshoz és webdesign tervezéshez. PC-vel és Mac-el kompatibilis, a Cintiq több száz nyomásérzékeny alkalmazással működik együtt, például Adobe, Autodesk, Pixologic, Celsys, Corel és The Foundry.

   

   

  FUNKCIÓK

  Professzionális művészek és tervezők eszköze, akik a lehető legközelebb szeretnének kerülni a munkájukhoz a képernyőn keresztül egy toll segítségével. A legújabb fejlesztéseknek és az elképesztően pontos Wacom Pro Pen 2-nek köszönhetően a Wacom Cintiq 16 egy kompakt, de kompromisszumoktól mentes készülék.

  Az új Wacom Pro Pen 2 azonnal a kedvenc kreatív eszközünk lesz. Jóval érzékenyebb és pontosabb és reszponzívabb, mint bármelyik korábbi Wacom toll.

  • Négyszer érzékenyebb és pontosabb, mint az elődje
  • Gyakorlatilag nincs lag
  • Természetes dőlés
  • Alacsony parallaxis
  • Nincs szükség elemre vagy töltésre

  wacom_pro_pen_2.jpg

  Kötődés a vászonhoz A Wacom Cintiq Pro 16 full HD felbontású 16 collos LCD kijelzővel rendelkezik. A nagy (72%-os NTSC) színhűségnek köszönhetően nyomtatásban is azt fogjuk viszont látni, amit a kijelzőn. De a kötődés nem csak képi értelemben értendő. A készülék felülete pont a kellő ellenállást tanúsítja a tollal szemben, így olyan érzetet ad, mintha valódi tollal dolgoznánk valódi papíron.

  Állítható állvány A Wacom Cintiq 16 mellé jár egy 19 és 68 fok között állítható állvány is, mellyel ergonomikus és kényelmes munkakörnyezetet alakíthatunk ki magunknak.

   

  wacom_cintiq_16_stand.jpg

   

  Alkotásra tervezve A kreatív szakemberek mindig időszűkében vannak, ezért a Wacom Cintiq 16 számos, a produktivitást segítő megoldással rendelkezik. Ilyen például az opcionális kiegészítőként megvásárolható ExpressKey Remote, mely 17 szabadon konfigurálható gombbal rendelkezik. A számítógépünkhöz pedig USB-A kábelen keresztül kapcsolódik, így nincs szükség külön táp és monitor kábelre se.

  Közelebb az alkotáshoz Ha kompakt méretű vásznakon szeretünk dolgozni, a Wacom Cintiq Pro 16 a tökéletes választás. Pehelykönnyű és könnyedén szállítható készülék, mely ideális rajzolásra és vázlatok készítésére.

   

  cintiq_16_13_16pro_1.jpg

   

  Kiegészítők Számos kiegészítőt vásárolhatunk a Wacom Cintiq Pro 16-hoz, melyekkel létrehozhatunk egy minden igényt kielégítő munkaállomást.

  wacom_express_key.jpg Wacom ExpressKey Remote 17 személyre szabható gombbal és Touch Ring-gel rendelkezik, melyekkel közvetlenül hozzáférhetünk a leggyakrabban használt billentyűparancsokhoz.
  wacom_wireless_keyboard.jpg Wacom Wireless Keyboard pehelysúlyú, hordozható Bluetooth billentyűzet az úton levőknek. A folyamatos munkát a hosszú élettartamú Li-Ion akkumulátor garantálja.
  wacom_soft_case.jpg Wacom Soft Case-t úgy tervezték meg, hogy tökéletes védelmet nyújtson kedvenc Wacom készülékünknek. A táska ráadásul elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne a billentyűzet, az egér és a toll is.

  Specifikációk

  • Méret: 422 x 285 x 10 mm
  • Súly: 1,9 kg állvány nélkül
  • Képernyő átmérő 15,6 coll
  • Nyomásérzékenység szintje: 8192
  • Technológia: AG film
  • Felbontás: 1920 x 1080
  • Megjeleníthető színek száma: 16,7 millió
  • Képarány: 16:9
  • Kompatibilitás: Windows és Mac