A Propellerheads bejelentette a Reason 10-et

  Hat új hangszerrel, új effektekkel és 3 GB-nyi hangmintával bővül a népszerű zeneszerkesztő

  A Propellerhead Software bejelentette a Reason 10-et, ami egyben a valaha volt legnagyobb tartalom update a szoftverhez. A Reason 10 két új szintetizátorral, három új organikus hangzású hangminta alapú hangszere, egy akusztikus zongorával, egy kreatív modulációs eszközzel valamint 3 GB-nyi dobloopal és hangmintákkal bővül.

   

  “A nagyszerű hangzású hangszerek és effektek inspirálják a zenészeket több és jobb zene alkotására. A Reason 10-el nem csak az eddigi legjobb hangú hangszereinket mutatjuk be, hanem egyben ez a legnagyobb tartalom upgrade is, amit valaha kiadtunk” - mondta Mattias Haggström, a Propellerhead termékmenedzsere. “Nagy rajongója vagyok az új Europa és Grain nevű szintetizátorainknak, melyek egy új standardot állítanak fel a szoftveres hangszerek területén. A két új szinti, az új élő hangmintákat tartalmazó hangszerek, a dobok, a loopok, stb - alig várom hogy halljam a Reason 10-ben készült alkotásokat.”

   

  A Reason 10 két vadonatúj virtuális hangszert tartalmaz, az Europa nevű shapeshifting szintetizátort és a Grain nevű hangminta manipulátort.

  • Az Europa egy sokoldalú dinamikusan generált hullámtáblákat használó (wavetable) szintetizátor. Kezdésnek magát a hullámformát modulálhatjuk egy csomó modulatorral. Adjuk hozzá a fejlett spektrális szűrést, harmonikusokat kezelő műveleteket de akár mi magunk is rajzolhatunk egyedi hullámformákat. És a legjobb, ami általában igaz a Reason filozófiájára is: a hatalmas tudású szintézis motor egyszerűen kezelhető maradt.
  • A Grain a szinte korlátlan hangzásbeli lehetőségeivel és egyszerűen kezelhető felületével a granuláris szintézis világába kalauzolja el a Reason-t használó zenészeket. Egyszerűen csak dobjunk bármilyen hangmintát a Grain-be és fedezzük fel a végtelen hangzásvariációkat, köszönhetően a a Grain ultra flexibilis modulációinak, routing és effekt lehetőségeinek.

  A Propellerhead a csúcsminőségű hangkönytárairól ismert Soundiron-al együttműködve új hangminta alapú hangszereket is beépített a Reason 10-be.

  • Klang Tuned Percussion - 10 csúcsminőségű melodikus perkusszív hangszert tartalmaz, melyekkel bármilyen modern pop vagy elektronikus proukció feldobható.
  • Pangea World Instruments - 11 világzenei hangszín, melyek műfajtól függetlenül szinte bámilyen zenében felhasználhatóak.
  • Humana Vocal Ensemble - kórusok és szóló vokalisták gyűjteménye, ami a tökéletes emberi elem lehet bármilyen bombasztikus film vagy játékzenei soundtrack aláfestéseként.

  A Reason 10 most már tartalmazza a Propellerhead saját Radical Piano hangszerét és a Synchronous Effect Modulator-t - ezek körábban csak külön Rack Extension-ként voltak megvásárolhatóak a Propellerhead Shop-ból.

  • A Radical Piano egy hiteles, sokoldalú és sokféle hangszínt tartalmazó akusztikus zongra, ami kötöttségek nélkül bármilyen dalban felhasználható.
  • A Synchronous pedig életet fog lehelni a zenédbe: hozz létre gyors side-chain effekteket, vagy rajzold meg a saját LFO görbéidet a filterek, delay, reverb, torzító és a hangerő modulálásához.

  Ezen felül a Reason 10 a Sample Magic-tól származó 3 GB-nyi hangmintával bővíti a gyári hangmintatárat, Reason Drum Supply és Reason Loop Supply néven. Ezek a ReFill-ek hatalmas mennyiségű új dobmintát és loopot tartalmaznak, a vintage dobgépektől kezdve egészen a “jövő hangját” képviselő dobhangokig.

  Árak és elérhetőség

  A Reason 10 2017 október 25-én, szerdán lesz elérhető. Az árak továbbra is változatlanok:

  1. Reason 10 405 euró
  2. Reason Essentials 10 120 euró
  3. Reason 10 upgrade bármelyik korábbi verzióról 129 euró

  Grace period: aki 2017 szeptember 1. után vásárolta meg a Reason 9-et, azok jogosultá válnak az ingyenes Reason 10 upgrade-re a program megjelenésekor.