A Google is felveszi a versenyt a ChatGPT-vel szemben: itt a Google Bard


A cég hivatalos blog oldalán közzétett nyilatkozat szerint a Google Bardot egyelőre csak felhasználók válogatott csoportja használhatja, de heteken belül a széles nyilvánosság számára is elérhető lesz majd.


googlebardlead.jpg

 

Néhány hónapja mutatta be az OpenAI a mesterséges intelligencián alapuló szövegalkotó robotját, a ChatGPT-t. A szolgáltatás népszerűsége azóta minden rekordot megdöntött, így nem meglepő, hogy a Microsoft mellett a Google is tartani szeretné a lépést, és hasonló újításokkal rukkol elő.

 

Bemutatkozik a Bard

“Izgalmas feladat ezeken a technológiákon dolgozni, mivel a mélyreható kutatásokat és áttöréseket olyan termékekké alakíthatjuk, amelyek valóban segítik az embereket. Ezt az utat jártuk be a nagy nyelvi modellekkel is.” - olvasható a Google blogján. A Google két évvel ezelőtt mutatta be a dialógusalkalmazásokhoz készült nyelvi modelljüket (LaMDA), most pedig a Google Bard hamarosan mindenki számára elérhető lesz.

“Az elmúlt időszakban dolgoztunk egy kísérleti párbeszeszéden alapuló AI szolgáltatáson, amelyet a LaMDA hajt, és amelyet Bardnak hívunk. Ma pedig újabb lépést teszünk előre azáltal, hogy ezt a felületet megnyitjuk a megbízható tesztelők előtt, miután a következő hetekben szélesebb körben elérhetővé tesszük a nyilvánosság számára.”

Kezdetben a LaMDA könnyű modellváltozatával adják ki a fejlesztést. Ez a sokkal kisebb modell lényegesen kevesebb számítási teljesítményt igényel, így több felhasználóra skálázhatják, ezáltal pedig több visszajelzést kaphatnak. 

“A külső visszajelzéseket a saját belső tesztelésünkkel kombináljuk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a Bard válaszai megfelelnek az elvárt minőségnek, a biztonság és a valós, megalapozott információ követelményeinek. Izgatottan várjuk a tesztelés ezen szakaszát!”

További érdekességekért kattints ide!

 

(Google Blog)

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram