A Google engedélyezheti az AI által generált hirdetéseket?

2023-04-21 10:16
A Google generatív AI-ja a hírek szerint képes lesz kifinomult hirdetési kampányokat létrehozni az ügyfelek számára.  

A Google generatív AI-ja a hírek szerint képes lesz kifinomult hirdetési kampányokat létrehozni az ügyfelek számára.  


google_ai_ads.png

A Google hirdetési ügyfelei a Financial Times szerint hamarosan képesek lesznek a vállalat generatív mesterséges intelligenciáját használni hirdetési kampányok létrehozásához. A jelek szerint az óriásvállalat arra készül, hogy a Performance Max programjába ágyazza generatív AI-ját, ugyanazt a technológiát, amely a Bard chatbotját is hajtja. A Performance Max már most is segít az ügyfeleknek meghatározni, hogy hol fussanak a hirdetéseik, valamint az egyszerű reklámszövegek megalkotásában is segédkezik. A Times szerint azonban a mesterséges intelligencia további integrációja lehetővé teszi, hogy még jobban optimalizált kampányokat hajtsunk végre.

A vállalat állítólag egy "AI-powered ads 2023" című prezentációt mutatott a hirdetési ügyfeleknek, amelyben azt állítja, hogy technológiája képes hirdetéseket generálni az általuk szolgáltatott képek, videók és szövegek alapján. A Google emellett azt is elmondta nekik, hogy az általa létrehozott AI által készített hirdetések illeszkedni fognak a célközönséghez, amelyet a hirdetők el akarnak érni, és úgy lesznek kialakítva, hogy lehetővé tegyék számukra az értékesítési célok és egyéb célok elérését. 

A Times szerint volt, aki aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Google hirdetési eszköze félretájékoztatást terjeszthet, mert a tényekre való koncentrálás nélkül optimalizálhatja az új ügyfelek konvertálására. Amikor például a Google a Twitteren a Bardról szóló hirdetést tett közzé, a chatbot egy valótlanságot terjesztett, azt állítva, hogy a James Webb űrteleszkóp "a legelső képeket készítette a saját Naprendszerünkön kívüli bolygóról". Valójában az Európai Déli Obszervatórium Very Large Telescope-jával készültek a legelső képek ezekről a bolygókról, amelyeket valaha is láttunk. A Google biztosította a Financial Times-t, hogy a következő hónapokban bevezetett mesterséges intelligenciával működő hirdetéseknél határozott védőkorlátokat fog felállítani a hibák és a félretájékoztatási esetek megelőzése érdekében.

A Google egyik újításáról, az új Bingről itt olvashatsz részletesebben.

(Engadget)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.


Wacom termékbemutató nyílt nap - Újdonságok és inspirációk

Múlt héten tartottuk a kivételes Wacom termékbemutató nyílt napunkat. Nézd meg milyen volt!


Adobe Acrobat - A felsőoktatás nélkülözhetetlen eszköze

Fedezd fel, hogyan segíti az Adobe Acrobat megjegyzések funkciója a hallgatókat a hatékony tanulásban és együttműködésben a felsőoktatásban, valamint hogyan alkalmazható lépésről lépésre a digitális dokumentumkezelésben.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram