A Chaos Group kiadta a V-Ray 5 for SketchUp plugint-t

  A Chaos Group kiadta a V-Ray 5 for SketchUp plugint, a produkciós renderelő legújabb változatát, a Trimble építészeti sketching szoftveréhez.

  A frissítéssel elérhetőek a V-Ray kulcsfunkciói a SketchUp-ban, beleértve a V-Ray frame bufferben való compositing-et, a Light Mix rendszert és az új material opciókat.

   

   

  Az egyedi funkciók közé tartozik a V-Ray Vision, egy új, real-time, raszterizáláson alapuló renderelési mód a SketchUp jelenetekhez, és a Light Gen, egy automatizált rendszer a jelenet lighting variációinak rendereléséhez.

  V-Ray 5 alapfunkciók:

  • Compositing VFB-ben, Light Mix és új anyagopciók.

  • A SketchUp a legújabb host alkalmazás, amelyet frissítettek az új V-Ray 5 architektúrára, követve a 3ds Max-ot és Maya-t.

  • A legfontosabb változások közé tartozik a beépített layer-based compositing a V-Ray Frame Bufferben (VFB), valamint a Light Mix: egy Corona-Renderer-stílusú rendszer, amely úgy állítja be a képek fényének intenzitását, hogy ne kelljen őket újrarenderelni.

  • A frissítés új nap- és égbolt modelljeivel sokkal pontosabb eredményeket kapunk, főként akkor, amikor a nap a horizont közelében van.

  • A SketchUp felhasználók új material opciókat is kapnak, beleértve a Coat és Sheen paramétereket a standard V-Ray Material-ban, a textúra randomizáló opciót, valamint a V-Ray Dirt frissítéseit.

  • Az verziót a frissített material library-val együtt dobták ki, mely több mint 500 preset-et tartalmaz, többek között olyan általános építészeti anyagokat, mint a fémek, az üveg és a fa.

   

   

  Új V-Ray Vision scene viewer és valós idejű rendermód

  A SketchUp felhasználók kapnak néhány egyedi funkciót is, nevezetesen a V-Ray Vision-t, a fejlesztés alatt álló, valós idejű rendermódot, mely elsősorban a jelenet kameráinak felderítésére kínál gyors utat, ahonnan a V-Ray standard render engine-jeivel elindíthatjuk a végső rendereléseket.

  A Chaos Group szerint azonban önmagában is használható panorámaképek vagy animációk renderelésére, abban az esetben, ha nem bánjuk a képminőség csökkenését: raszterizálást alkalmaz, nem ray-tracing-et.

  A V-Ray Vision még mindig a fejlesztés korai szakaszában van: az eredeti kiadásban csak Windows rendszeren fut, és „sok V-Ray funkciót, valamint effektet nem támogat”. További részletek ide kattintva érhetők el.

   

   

  A Light Gen automatikusan generálja és rendereli a jelenet lighting-jait

  A V-Ray 5 for SketchUp másik új funkciója a Light Gen: egy új rendszer a lighting variációk tesztelésére.

  Automatikusan randomizálja a jelenetek lighting tulajdonságait, majd az egyes változatokat miniben rendereli, lehetővé téve sok-sok variáció gyors ellenőrzését.

  Használható interior jelenetekhez is, image- vagy Dome-based lighting-ot alkalmazva, vagy exterior jelenetekben a a V-Ray Sun & Sky rendszer használatával.

   

   

  Új Global Contour control az outline render effektekhez

  A felhasználók egy új Global Contour control-t is kapnak a toon-shaded outlining effektekhez. Ez a Toon Material-on alapul, amely megoldást kínál elődje, a V-Ray Next néhány problémájára, továbbá alkalmazható meglévő shading set-up-okra is az anyagok újbóli kijelölése nélkül.

  Tudj meg többet a legújabb SketchUp Pro 2021-ről!