5 új parancsikonnal könnyíti a munkavégzést a GoLand

  A GoLand számos parancsikont tartalmaz az IDE-ben végrehajtható műveletekhez. A jó hír az, hogy nem kell mindegyiket megtanulnunk ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni.

  goland lead.png

   

  A GoLand nagyon egyszerűvé teszi a kódok olvasását, írását és módosítását. Menet közbeni hibaészlelési és javítási tippek, gyors és biztonságos újrafaktorálások egylépéses visszavonás, intelligens kódkiegészítés, holt kód észlelés és dokumentációs tippek segítenek minden Go fejlesztőnek, kezdőktől a tapasztalt szakemberekig, hogy gyorsan és hatékonyan dolgozhassanak.

  A különböző projektek tényleges megértése sok időt és erőfeszítést igényel, ebben segít a GoLand kódnavigáció. Ugrásszerűen válthatunk a típusok, fájlok vagy bármilyen más szimbólumok között, könnyedén megkereshetjük a funkciójukat és csoportosíthatjuk őket.

  Azonban ahhoz, hogy tényleg a segítségünkre legyen a plugin, fontos ismernünk a parancsikonok funkcióit. Ez elsőre talán nehéznek tűnhet, hiszen számtalan opció áll a rendelkezésünkre. Azonban, hogy megkönnyítse a használatot, a GoLand számos előre definiált billentyűkiosztási lehetőséget kínál:

  • Billentyűtérképek a környezet alapján: macOS vagy Windows/Linux.
  • Az IntelliJ IDEA Classic billentyűzetkiosztás azoknak a felhasználóknak ajánlott, akik tapasztalattal rendelkeznek az IntelliJ IDEA vagy bármely más JetBrains IntelliJ-platform alapú IDE használatában, és már használták az IntelliJ/macOS billentyűzetkiosztást ebben az IDE-ben.
  • Az Emacs, a Sublime Text és a Sublime Text (macOS) billentyűkiosztások olyan felhasználók számára ajánlottak, akik más kódszerkesztőkről váltottak.
  • Végül, de nem utolsósorban, bármikor kereshetünk alternatív billentyűzetkiosztásokat a Beállításokon belül a "További billentyűkiosztások beszerzése" lehetőségre kattintva.

  A speciális beállításokért és további információkért kattints ide!